Tech

Letiltották a játékost, mert felfedezett egy női nemiszervet

Nem, ennél szabatosabban nem tudtuk volna megfogalmazni a történteket, mert ez a helyzet. Pedig a játékos csak jót akart.

A francia Ubisoft egyik új játéka a Watch Dogs 2, amely valami olyasmi, mintha a Grand Theft Auto gengszterszimulátorok megközelítését mixelnék valamilyen hackerekkel, virtuális valósággal foglalkozó kalanddal. A főhős egy hackercsoport tagja, és egy egész városra kiterjedő megfigyelési rendszer (meg persze az azt működtető rosszfiúk) ellen harcol, miközben persze nyakig elmerül az alvilág bugyraiban.

Egy Adam nevű angol fiatalember másokkal együtt már várta a néhány napja megjelent játékot, szóval a hivatalos start napján rá is vetette magát. Aztán a kalandozások közben az általa játszott karakter beszélgetésbe elegyedett egy prostituálttal, és szó szót követett, végül a női karakter holtan végezte a földön. Adam pedig eléggé elcsodálkozott, ugyanis a fekvő női alak szoknyája felcsúszott, alatta pedig… nos, nem tudjuk szebben mondani,

a hölgy egy szál, részletes grafikával kidolgozott p***ban feszített.

A címlapképen ott az általunk azért kissé cenzúrázott kép, aki az eredeti virtuális pornóképre kíváncsi, ide kattintva megnézheti, valamint egészségére váljék.

Adam joggal lepődött meg, hiszen általában ennyire direkt ábrázolásokat legfeljebb a pult alól beszerezhető hentai-szexjátékokban lehet találni. Épp ezért készített egy képernyőfotót az esetről, majd megosztotta a PlayStation Network megfelelő részein, épp azért, hogy felhívja a játékkiadó, valamint a Sony figyelmet a dologra. Ezek után mit csinált a Sony, na mit?

Egy hónapra letiltotta a srácot a játékról, mondván, pornográf tartalmat osztott meg, és azt nem szabad.

Na de akkor hogy is van ez? A kép egy hivatalos játék hivatalos része, amit a fejlesztő minden bizonnyal direkt épített bele a játékába, amit hivatalosan (de sokat használjuk ezt a szót) futtat a Sony rendszerén. Adam csak ebből ragadott ki egy részletet, ráadásul épp figyelemfelhívó szándékkal.

Szerencsére, miután Adam mindenfelé jelezte a furcsa reakciót, a Sony felülbírálta a dötését és visszaengedte a srácot a felhasználói fiókjába, a Ubisoft pedig villámgyorsan kiadott egy közleményt, miszerint már dolgoznak a “javításon”. Ami valószínűleg ebben az esetben egy virtuális bugyi lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik