Tech

Chatrobot segít, ha Amerikába mennél

Ha nem tudod, jogosult vagy-e az amerikai vízumra, vagy akad-e valami, ami gondot jelenthet a beutazás előtt, nem kell egy akadékoskodó ügyintézővel huzakodni: a mesterséges intelligencia segít.

Az Egyesült Államokba való beutazáshoz vízumot kapni nem éppen a legegyszerűbb feladatok egyike, de természetesen nem lehetetlen. Habár mióta kiderült, hogy a tengerentúli ország 45. elnöke Donald Trump lesz, olybá tűnik, mintha az emberek inkább kifelé kívánkoznának az országból semmint befelé, de aki mégis utóbbin töri a fejét, annak van egy egész jó hírünk. Bár Trump épp azzal kampányolt az utóbbi időkben, hogy erősen szigorítaná az amerikai bevándorlást,
a Visabot névre hallgató Facebook Messenger chatbot segítségével egyszerűbbé válhat a vízumkérés az USA területére.

Goldman Artem, a botot kifejlesztő Legalspace vezérigazgatója éppen az új elnök szavait használta fel “hajtóanyagként” a mesterséges intelligencia használhatóságához, így végül sikerült megalkotni egy olyan chatbotot, mely egy halom kérdésen keresztül segít megmondani, hogy vajon kapunk-e vízumot, vagy sem.

visabot
Ezen a képen jól látható, hogy a chatbot szerint nem most van a megfelelő pillanat arra, hogy az érdeklődő vízumot igényeljen. Mert úgysem kapna.

Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak szóba elegyedni a Visabottal, mely a diskurzus végén megállapítja, hogy az általunk megadott információk alapján (melyeket valószínűleg a vízumigényléskor ugyanígy adnánk elő) vajon megkapnánk-e rögvest a papírt, vagy sem. Mindemellett pedig felajánl egy konzultációt a Legalspace ügyvédeivel, akik esetleg megoldást tudnak olyan gondokra, amik akadályozhatják a vízum megszerzését.

Ellenben ha a chatbot úgy ítéli, hogy minden sima, akkor készséggel segít a szükséges nyomtatványok kitöltésében, melyeket eljuttatva az amerikai nagykövetségre, akár még meg is valósulhat a beutazás. Azt viszont érdemes tudni, hogy a bot csupán az O-1 és a B-2 típusú vízumokhoz ért, melyekből előbbi a különlegesen tehetséges embereknek szól, míg utóbbi a turistáké, akik így legfeljebb hat hónapot maradhatnak az Államokban.

A TNW értesülései szerint a későbbiekben várható, hogy a Visabot a H-1B és az L-1 vízumokkal is bővül, és ha ez valóban megvalósul, akkor azt lehet majd mondani, hogy az egyébként nem túl hasznos chatbotok közül egyike lesz azoknak, melyek viszont jól használhatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik