Tech

Az Apple 300 dollárért adja az összes termékét

Fehér háttér az összes Apple termék az elmúlt 20 évből.

Az Apple mindig is egy ellentmondásos, sok vitát kavaró, mozgalmas történettel bíró vállalat volt, aminek központi filozófiáját a dizájnra fűzték fel. Rengeteg ikonikus termék jelent meg ennek égisze alatt az elmúlt évtizedekben és bár mostanára elfogyott a lendület, a minőségből továbbra sem engednek a cégnél.

És persze büszkék a munkájukra, amit szívesen meg is mutatnak a nagyközönségnek.

Ennek eredménye az Apple által kiadott, „Designed by Apple in California” címmel ellátott képeskönyv, aminek tartalma végtelenül egyszerűen körbeírható: termékekről készült fotók találhatók benne. Ilyenek:

designed-by-apple-in-california-4

Az összesen 450 darab, az elmúlt 20 évet és napjainkat bemutató képeket Andrew Zuckermann készítette, ami azért is érdekes, mert a fotókon kívül semmi egyebet nem tartalmaz a kiadvány. Nincsenek szövegek, leírások, történetek, de még a termékek elnevezését sem tartották fontosnak feltüntetni.

designed-by-apple-in-california-2

Jonathan Ive, az Apple dizájn csapatának vezetője szerint a könyv és az abban látható képek nem a csapatról, hanem arról szólnak, hogy miként gondolkodnak, látják a világot, ami végül mégis meghatározza, hogy kik is ők valójában.

(Aki tudja követni Ive gondolatmeneteit az utóbbi időben, az jelentkezzen kommentben, köszönjük!)

Két méretben, 200, illetve 300 dollárért vásárolható meg, ha valakinek erre lenne ingerenciája. Igen, ez egy olyan könyv, amiért az Apple 60-90 ezer forint körüli összeget kér el. Aki mégis vágyik egyre, annak meg kell kérnie egy ismerősét, aki olyan országban lakik, ahonnan az Apple.com-ról meg lehet rendelni. Ezen kívül a hivatalos márkaboltokban érhető el, amiből Magyarországon egyelőre egy sem működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik