Tech

Itt a horkolás elleni új fegyver

Nem kell többé álmatlanul forgolódnia az alvótársnak, sem pedig fejét a párna alá temetni, vagy a horkolót lökdösni, és papuccsal ütlegelni.

Az, hogy valaki horkol, önmagában nem jelenti, hogy valamilyen rendellenesség lenne a légutaknál, hiszen már a csecsemők is hajlamosak erre a tevékenységre, ugyanakkor az is tény, hogy a kor előrehaladtával a jelenség az üvegtáblákat is megrezegtetővé válhat, ez pedig  zavaró lehet mások számára. A másokra és magunkra nézve is sok szempontból idegesítő éjszakai hangorkán elkerülésére már sokféle módszerrel próbálkozott az emberiség, bár igazából a műtéti beavatkozásokon kívül minden más elérhető lehetőség hatásfoka erősen vitatott.

De most talán tényleg van remény arra, hogy valami értelmes, és valóban hasznos módszer is megérkezzen, mégpedig az Anti-Snore Wearable, azaz a Hordható Horkolásgátló formájában. A megoldás pedig tulajdonképpen egész érdekesnek tűnik: a projekt adatlapján olvasható, hogy kutatások szerint az emberek 70 százaléka csak akkor horkol, ha a hátán fekszik, ezért az eszköz működése is erre fókuszál. A hangosan hortyogó illetőt igyekszik az oldalára fordítani, hiszen ilyenkor a légutak felszabadulhatnak, és jó eséllyel megszűnik a zaj.

Hogyan működik?

A Do I Snore nevű telefonos alkalmazás a telefon mikrofonján keresztül érzékeli a horkolást, és jelet küld a hordható egységnek, hogy ideje cselekedni, ami rögvest vibrálni kezd, arra késztetve a “zajforrást”, hogy változtasson az alvási pozícióján, ami egyúttal azt jelenti, hogy a horkolás is abbamarad.

anti-snore

A karra helyezhető, vibráló egység tokja jó minőségű bőrből készül, amit rugalmas pánt segítségével lehet a végtagra rögzíteni, a jelet pedig Bluetooth közreműködésével kapja az alkalmazástól, és a fejlesztők szerint az egész folyamat úgy zajlik le, hogy közben nem ébreszti fel viselőjét.

Küldjetek pénzt!

A Kickstarter jellegéből adódik, hogy nem minden projektre jön össze a pénz, és még az Anti-Snore Wearable első szériájára előirányzott összeg sem jött össze teljesen, de a kampányból hátra van még 28 nap.
Ennyi idő alatt kellene összejönnie 100 000 eurónak, amiből még csak 11.190 van meg, 152 adakozó pénztárcájából, szóval tessék sietni, minden horkoló tartson össze!

A horkolásgátlót már azok is megkapják, akik 69 euróval támogatják a projektet, de akik nem sajnálnak ráfordítani 149 eurót, azok rögvest két szettel gazdagodnak, ám csak valamikor 2017. augusztusában, hiszen sikeres kalapozás esetén ekkor jelenik meg a horkolástól mentes, nyugodt éjszakákat biztosító eszköz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik