Tech

Így lesz gyönyörű és művészi a Facebook Live videó

Mostantól feldobhatjuk élő videóinkat, de csak egy bizonyos feltétel teljesülése esetén.

Az orosz, Prisma nevű alkalmazás igencsak csúcsra járatta a fotók szűrőkkel való ellátását, így mostanra tényleg az összes botkezű és botcsinálta fényképész is olyan szinten művészi képeket tud alkotni, hogy arról Chase Jarvis, a népszerű látványfotós is csak álmodozhat. De ha ez még nem lenne elég, a Prisma tovább terjeszkedik, és egy frissítést követően
arra is képes, hogy a Facebook Live videókra pakoljunk szűrőt, ráadásul egyből nyolc különbözőből válogathatunk.
Jusson azonban eszünkbe, hogy nincsen rózsa tövis nélkül, hiszen az alkotók szerint a hardveres követelmények miatt jelenleg komoly limitek vannak, ami azt jelenti, hogy csak iPhone 6S és az iPhone 7 alkalmas a futtatásra, ami eléggé lehatárolja a felhasználók körét.

prisma-live

A Google és a Facebook figyel a háttérben

Ugyanakkor a Prisma fényképes kivitele továbbra is minden andriodos és iOS-es felhasználó számára elérhető, és mind többen töltik le, hiszen olyasmit tud, amit az Instagram nem, mivel a képeinket olyan festményekké varázsolja, melyek híres festők munkáit idézik. Teszi mindezt úgy, hogy egyébként a nyílt forráskódú DeepArt adja az alapot, tehát a lehetőség bármely fejlesztő számára adott, hogy valami hasonlót hozzon létre.
Akadnak is kihívók a piacon, méghozzá nem is akármilyenek, hiszen a Google prototípusát is láthattuk már,
de a Facebook sem csücsül tétlenül, ő is felfedte már a saját verzióját, ami képekkel, videókkal, és élő adásokkal is könnyedén elbánik. Sőt, hamarosan elérhető lesz, de első körben csupán a tengerentúlon.

A Prisma nem fél

A The Verge megkérdezte a vezérigazgatót, Alekszej Moiseenkót, hogy nem tartanak-e az előbb említett gigacégektől, aki azt válaszolta, hogy

Örülünk, hogy nagy tech cégek is hasonlón dolgoznak. Nem aggódunk és nem félünk, csak tesszük a dolgunkat, és minden nappal egyre jobbak leszünk.

A Prisma egyébként is komoly jövőképpel rendelkezik, így szeretnék bevezetni a választható képarányt, a GIF-támogatást, és offline videók készítését Androidra, illetve azt is ígérik, hogy az alkalmazás több közösségi funkcióval bővül. Népszerűségét jelzi, hogy még olyan pletyka is felröppent, felvásárolja a Microsoft, de végül kiderült, hogy ebből semmi sem igaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik