Tech

Cumberbatch zseni videóban figurázza ki az Apple-t

Apple paródiákkal tele van a padlás. Minden egyes termékbejelentés után újabb és újabb ál Jony Ive-ok lepik el a netet, akik könnybe lábadt szemmel, szürke felsőben, fehér háttér előtt, hipnotikus hangon adják elő, hogy mennyire forradalmi és innovatív az új termék.

Na, de mi van, ha mindezt Benedict Cumberbatch adja elő?

Hát az van, hogy valami egészen új, majdhogynem forradalmi szintre emelkedik az Apple csesztetése, miközben azt is el kell fogadni, hogy ezt a videót valószínűleg még egy Apple-hívő is vinnyogva fogja megnézni.

A kiindulópont az Apple ikonikus, Orwell 1984 c. művére utaló, az akkori reklámvilágot alapjaiban megrengető spotja. A mondanivaló egyértelmű: ne elégedj meg azzal, amit kapsz, merj más lenni, mert az első Macintosh is más. Az ugyanabban az évben megjelent gép fontos állomása volt az számítástechnika történelmének, és egyben egy rendkívül erős üzenet is az Apple részéről.

Ha most előretekerünk 2016-ben, ez a tűz már sokkal kevésbé érzékelhető, de ezt már sokszor, sokan kivesézték. Cumberbatch a Sauturday Night Live stábjával az egész reklámot, az újítás iránti igényt (vagy éppen annak hiányát) figurázza ki tökéletesen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik