Tech

Felejtsd el az összes YouTube-sztárt, a 80 éves, Skyrim-függő nagyinál egyik sem menőbb

Shirley Curry, azaz "Skyrim nagyi" a háromszázadik videójánál tart, elképesztő stílusban játszik, nem véletlenül nő rohamosan hűséges rajongótábora.

Nyolcvanéves néni erőszakos játékokkal játszik? Nézzük meg, ez tuti vicces lesz! – gondolhatod teljes joggal a címet olvasva. Ha tényleg nevetni akarsz, az alábbiak csalódást okoznak majd, de ettől függetlenül a Skyrim nagyiként emlegetett Shirley Curry kötelező nézni- és hallgatnivaló, még akkor is, ha nem vagy gamer és nincs különösebb közöd a YouTube-sztárokhoz. Skyrim nagyi csatornája ugyanis fantasztikus élmény.

Most adták ki a Skyrim című eredetileg 2011-es, rendkívül népszerű szerepjáték grafikailag feljavított, az új konzolokra és pc-s hardverre optimalizált változtatát, azaz játékosok százezrei vetik magukat újra bele az Elder Scrolls sorozat ötödik részébe – úgy, hogy még az eredeti kiadás is nagyon népszerű, rengetegen a mai napig játszanak vele és fedeznek fel újabb és újabb kincseket, barlangokat, szereplőket. Újra játszani kezdett tehát a most nyolcvan éves Shirley Curry is, aki éppen most tart a háromszázadik videójánál. A csatornája eddig is a Skyrimról szólt, szinte minden nap jelentkezett valami újdonsággal, nemrég például a YouTube ezüst play-gombjával készített videót – ezt azért kapta a cégtől, mert átlépte a százezredik feliratkozót. (Azóta majdnem kétszázezernél tart, hála többek között a Kotaku cikkének.)

Nem a videók minősége vagy az izgalmas tálalás miatt szeretik azonban a nagyit, hanem a stílusa miatt. Curry lassan, meleg és nyugodt hangon narrálja és kommentálja a történéseket, őszinte, gyermeki izgalommal kalandozik, gameplay-videói még azoknak is érdekes lehet, akiknek közük nincs a témához, hanem például meditálni szeretnének. Nézőit rendszeresen “sziasztok, kisunokák!” felkiáltással üdvözli, videóinak pedig már a címei is végtelenül cukik: “hegyet mászok”, “megöltem három medvét EGYEDÜL!!”, “most már elég volt a pókokból”, “majdnem megfulladtam! korán fagy!”, de azt a videót is nagyon szeretjük, amiben bocsánatot kér, amiért aznap nincs videó.

Lehet rajta gúnyolódni, persze (állítólag húsz éves volt, amikor kezdte, és még mindig nem fejezte be a mellékküldetéseket – poénkodik a Kotaku egyik kommentelője), mi inkább azt mondjuk, fel van adva a lecke, tessék így, ilyen békében megöregedni és élvezi az élet apró örömeit!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik