Tech

Leégett a YouTube-videós háza, összefogott a magyar színtér

Egy hazai játékos YouTube csatorna, a GameGeek vezetőjének szinte mindene odaveszett, máris segítségére siettek a kollégák, ma jótékonysági stream is indul.

Már írtunk róla, mennyire nagy hatással vannak a modern médiafogyasztásra a YouTube-videósok, Magyarországon is kifejezetten népszerűek a fiúk-lányok és egyre több nézőt vonz a műfaj. Persze még így is sokan úgy gondolják, a videókat feltöltögető, vagy épp élőben közvetítő fiatalok amolyan “élet császárai”, akiknek semmi más dolga nincs, mint sekélyes dumát lökni egy webkamerába, aztán bezsebelni a pénzt és röpködni a siker hátán.

Pedig a legtöbb esetben kemény munka, elhivatott fejlődés, és jó értelemben vett fanatizmus dolgozik a YouTube-videósokban, ahogy ez például a The VR duóval készült interjúnkban is jól érezhető, vagy ott van BTurbo, akit Crohn betegségének támadása után majdnem bedarált és kiköpött a magyar egészségügy, ő viszont mégsem adta fel, és újra streamel.

Épp az ő csatornáján láttuk meg a hírt, miszerint az egyik hazai játékos csatorna, a GameGeek vezetőjének életébe elég erősen beledurrantott egy szerencsétlenség, konkrétan leégett a háza, beleértve a videós stúdióját, de minden egyéb lakrészt is.

Példaérték

Valahogy csodálatos és felemelő, hogy a hazai YouTube-videós szcéna, ahol a szereplők tulajdonképpen valamilyen szinten egymás versenytársai, most egy pillanat alatt összefogtak Laci megsegítésére. A The VR máris felajánlott neki egy komplett, erős számítógépet a munkája folytatásához, de még BTurbo is kamerát és kiegészítőket ad neki annak ellenére, hogy egészségügyi kálváriája után még saját albérletre sem maradt pénze. Emellett pedig ma 15 órától egy élő streamet indított, amit ide kattintva is meg lehet nézni. Turbi a videóból befolyó minden reklámvbevételt Laci számlájára fogja átutalni, hogy ez is segíthessen neki az újjáépítésben és az újrakezdésben.

Szóval aki teheti, kapcsolódjon be az élő közvetítésbe, és ha még a reklámcsíkra is kattint egy embereset, azzal tett valami valóban jót mára. A techrovat nevében pedig innen is gratulálunk a példásan összetartó hazai YouTube-videós társaságnak, és mindenkinek, aki valamilyen szinten segítséget ajánlott fel a károsultnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik