Tech

Gyanús termékeket hívnak vissza a netes támadás miatt

Senki nem akarja, hogy legközelebb is a webkamerákon, és hasonló termékeken keresztül roppanjon össze a fél világ internetje.

Elég fekete nap volt az internet számára a péntek, mivel leállt a fél internet, aminek az okát ebben a cikkünkben meg is magyaráztuk. A Reuters úgy értesült, hogy az esemény kapcsán a kínai Hangzhou Xiongmai Technology Co Ltd úgy döntött, néhány termékét, melyeket az Egyesült Államokban értékesített, inkább visszahív, hogy ne fordulhasson elő a péntekihez hasonló esemény. A hackerek pénteken egy összehangolt támadással olyan népszerű eszközökön keresztül hajtottak végre támadást, mint a
webkamerák, és a digitális rögzítők, ezzel megrengetve az egész világ internetes stabilitását.A cég ezért hívja vissza a termékeit, illetve megerősíti a biztonsági funkciókat, valamint javításokat küld azoknak, akik április előtt gyártott eszközöket használnak. Ugyanakkor a hivatalos mikroblogjában azt is megemlíti, hogy az egyik legkomolyabb forrása a bajnak az volt, hogy a felhasználók túl gyenge jelszavakat használnak, és még azt sem változtatják megfelelő időközönként.

A biztonsági kérdések az egész emberiség számára problémát jelentenek, és mivel az ipari óriások már megtapasztalták ezt, a Xiongmai nem fél attól, hogy ismét meg kelljen.

– írja a cég a sajtóközleményében, ezzel utalva arra, hogy legközelebb már felkészülten állnak a támadás elé.

webcam

Komoly figyelmeztetés

Mindemellett azt is meg kell említeni, hogy a pénteki események komoly tanulsággal kell, hogy szolgáljanak a biztonsággal foglalkozó szakértők számára is, hiszen újfent bizonyították, hogy egy új típusú fenyegetéssel állunk szemben, ami a legegyszerűbb eszközeinket veszi célba. Ezeknél sokszor nem megfelelő a védelem, és a hackerek könnyedén megtalálják a módját, hogy kihasználják a réseket, és amennyiben nem történnek megfelelő lépések, ez így is marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik