Tech

Nagyon nehéz mobilozni és netezni a Kossuth téren

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára, írta szerdán a Magyar Nemzet.

A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A lap megkereste a szolgáltatókat, a Telekom tájékoztatása szerint a környező állomásokra terelték a forgalmat, de ez sem tökéletes megoldás. A Telenor szolgáltatása november-december végére állhat helyre, mert az új állomások telepítése, engedélyeztetése időigényes.

A Vodafone részletesebb választ küldött: “A Vodafone sajtóosztályán elmondták, MTESZ székház bontásával együtt az ottani bázisállomásokat is le kellett szerelni. A  Kossuth téren és a környékén igen nehéz megfelelő helyszínt találni új bázisállomásnak és  az engedélyeztetés, valamint a telepítés is hosszú időt vesz igénybe. A Vodafone mindent megtesz azért, hogy a mobilszolgáltatás a nehézségek ellenére, folyamatos legyen. Jelenleg a környéken található bázisállomásokra tereli át a mobilcég a forgalmat, végleges megoldást azonban a várhatóan november közepére elkészülő új bázisállomás fog jelenteni.”

Egyik társaság sem tervezi, hogy a rosszabb minőségű szolgáltatás miatt kárpótolja az ügyfeleit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik