Tech

Jövőre újra mehetünk a Vadnyugatra bosszút állni

A legjobb gengszterjáték, a Grand Theft Auto sorozat készítői végre bejelentették a vadnyugati környezetbe helyezett bűnözőszimulátor második részét.

2010-ben már rendesen dúlt a Grand Theft Auto mánia, akkor már két éve piacon volt a sorozat negyedik része, és a gengszterszimulátor a világ akkori legnagyobb költségvetésű játékának számított, brutális eladási rekordokat döntögetve. Épp ezért a fejlesztő Rockstar gondolt egy merészet, és western-környezetbe helyezte a GTA-ban már megismert mechanikát, és kiadta a Red Dead Redemption című csodát, amit máig a legjobb vadnyugati témájú játéknak tartanak.

A játék szintén egy nyílt világba helyezte a főszereplőt, a saját megváltásáért küzdő, egyáltalán nem hófehér múltú John Marstont. Érdekesség, hogy az 1800-as évek második fele helyett 1911-ben játszódik a kaland, amikor már elkezdi berágni magát a modern világ a klisészerű, bűnözőkkel, pisztolypárbajokkal, nomád életstílussal tarkított környezetébe. A főhős épp e régi világ maradványa, aki próbál elszakadni bűnöző múltjától, de ezt egyre több bonyodalom akadályozza meg.

De igazából ez még mindig nem mutatja meg tökéletesen, miért is volt zseniális (sőt, még mindig az) a Red Dead Redemption. A titok valahol az öszetevők által kiadott egészben keresendő. Mert ott a csodás, helyszínenként és helyzetenként váltakozó zene licencelt, korabeli dalokkal fűszerelve, aztán a részletesen kidolgozott világ mind grafikájában, mind környezeti elemeit tekintve, amihez évekig tartó kutatómunkával szedték össze a legapróbb finomságokat is.

Aztán fontos a szabadon bejárható világ, az egyáltalán nem lineáris játékmenet, ahol mi magunk döntjük el, mit teszünk, és az irodalmi szintű párbeszédek, valamint a hihetetlen mély karakterábrázolás. Szóval, aki még nem próbálta a játékot, mindenképpen játssza végig, már csak azért is, mert

a Rockstar tegnap bejelentette, hogy végre folytatást kap a sorozat, 2017-ben jön a Red Dead Redemption 2.

Maga a bejelentés persze még kifejezetten szűkszavú volt, mindössze egy Twitterre kitett képre korlátozódott, de akkor is, egy ilyen hír a játékosok számára olyan horderejű, mintha hirtelen kiderülne, hogy Tolkien még mindig él és hamarosan befejezi a Gyűrűk Ura 2-t.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy nagyjából pont egy év múlva, jövő ősszel érkezik a folytatás, viszont az egyetlen rossz hír, hogy csak Xbox One és PlayStation 4 változatokról beszélnek. Az első résszel annak idején épp ez volt az egyetlen baj: nem adták ki PC-re, és hiába várták a játékosok, hogy majd egy rövid konzol-exkluzív időszak után Windows alá is megjelenik, erre azóta sem került sor.

A második rész videós beharangozója csütörtökön érkezik, és reményeink szerint ebből, vagy ennek körítéséből már több részlet is kiderül majd. Várjuk, pár millió játékossal együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik