Tech

Ritka versenyautót találtak egy évtizedek óta elhagyatott házban

Rejtélyes, hosszú ideje nem lakott házakba bemászni a világ legizgalmasabb dolga, de az élmény még furább lesz, ha kanapék és könyvek helyett egy versenyautót találunk benne.

A portugál urbexfotóssal, Rui Almeidával nemrégiben épp ez történt: júniusban egy otthonától nem messze eső házba jutott be, ahol egy teljesen üres, dohos szoba közepén élete eddigi legnagyobb meglepetése várta: egy apró, első látásra hatvanas évekbelinek tűnő versenyautó, melyről hamarosan kiderült, hogy az Emerson Fittipaldit, Keke Rosberget és Niki Laudát is a világhírnév felé elindító sorozat, a több, mint ötven éve létező Formula Vee egyik, 1966-os, vagy 1967-es autója lehet.

27622744175_9ea7095f6f_b

A Formula Vee fiatal versenyzők számára nyitott, az autók alapját pedig átgyúrt Volkswagen Bogár-alkatrészek, illetve motor adja.

A mai, 190 km/h-s tempót tartani képes Vee-autók ára az összes alkatrésszel együtt ma mindössze négymillió forint körül mozog, karbantartásuk pedig a többi kategóriához képest teljesen elenyésző költségvonzattal jár: versenyenként mindössze alig hétszáz dollár (195 ezer forint).

Fotók: Rui Almeida, Spurzem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik