Tech

Tragédia: tizenkét órán át nem jutott teához egy brit férfi

Rendkívüli okok miatt nem tudott inni :(

Viszonylag ritkán kerül bele valaki a világsajtóba azzal, hogy egy reggel megpróbált magának teát főzni. Még ha lakástűzzel végződik az eset, akkor sem valószínű, hogy felkapják a sztorit.

A dél-angliai Brightonban élő Mark Rittmannek sikerült.

A férfi október 11-én reggel írt egy kétségbeesett bejegyzést a Twitterre, amelyből kiderül, hogy még mindig nem itta meg az első teáját,

mert nem sikerült elhárítania a WiFi-n keresztül működtethető kettle (vízforraló) hibáját.

A BuzzFeed összeállításából kiderül, hogy az egész úgy kezdődött, hogy az Alexa nevű hangvezérléses rendszert nem tudta összekötni a kettle wifi-jével (nehogy már kapcsolnia vagy pötyögnie kelljen, ha szavakkal is utasíthatja!)

twitter.com/markrittman
twitter.com/markrittman

10:46-kor jött a következő üzenet, amelyből kiderült, hogy a wifi bázisállomás újraindulása után próbálja a hálózaton megtalálni a vízforralót, de nem sikerül.

Aztán próbált a Twitteren kapott tippekből kihámozni valami értékelhetőt, de az otthoni hálózat összeomlott.

12:10-kor a kettle váratlanul megtalálta a hálózatot, csak épp nem kapcsolódott. Rittman idegei ezen a ponton kezdték felmondani a szolgálatot.

Az este 8-kor posztolt bejegyzésből kiderült, hogy a vízforraló online van, és a hangvezérlésre is reagál, csak sajnos épp vaksötét van a lakásban, mert Mark a fényeket is hálózatról üzemelteti, és a rendszer épp frissít.

Másnap reggel aztán…

Minden ment, mint a karikacsapás! Kedves Mark, sok szeretettel küldjük a dalt, amely eszünkbe jutott szörnyű hányattatásaid hallatán.

 

 

Kiemelt fotó: twitter/markrittman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik