Tech

Jövőre jöhet az eddigi legjobb űrszimulátor

Mi történik, ha összekeverjük a fizikaoktatást a virtuális valósággal, a Minecrafttal és Neil DeGrasse Tyson fizikussal? Jó esetben kapunk egy zseniális játékot.

Űrjátékokból sosem elég, ez lesz 2016 egyik nagy szlogenje. Ha nem lett volna elég a No Man’s Sky idei médiakampánya, illetve az ennek gyengeségein továbbszörföző Empyrion: Galactic Survival, kaptunk ajánlót a Diablós loot-mechanizmussal felszerelt Everspaceről, a Kickstarterről elstartolt Infinity: Battlescaperől vagy Wayward Terran Frontierről és most érkezett bővebb híradás a nem éppen egyedi nevű Space Odyssey-ről.

Némi óvatosságra adhat okot az, hogy amekkora mellénnyel sikerült előadni a hangzatos célokat a nagy nevekkel, konkrétumokról szó már nem is nagyon esett az első PR-kampányban. Azt szerencsére megtudhatjuk, hogy a játék elsődleges célja a világegyetem bejárása, másodlagos célja pedig annak kellő tisztelettel való meghódítása, illetve a meghódításhoz szükséges technikai feltételek és nyersanyagok előteremtése. Űrflottáinkkal átkelhetünk az űrön, hogy meglátogathassuk barátaink flottáját, illetve űrbázisait, mindehhez pedig kénytelenek leszünk ismerni és megtanulni a fizikát és az asztrofizikát is.

A játék ugyanis, érezhető ki a sajtóanyagból, egyszerre akarna AAA-minőségű űrszimulátor, gyermeki lelkeket a NASA felé húzó propagandaanyag, csillagászati és asztrofizikai önképző, valamint profi pupillapornó is egyben. A játék küldetéseit és galaxisait olyan nagy nevek segítettek megformálni, mint Neil Tyson DeGrasse, Bill Nye, George R. R. Martin, Neil Gaiman vagy Peter Beagle, valamint olyan intézmények vesznek részt a játék alapozásában, mint a Bigelow Aerospace, a National Space Society vagy a NASA JPL. Ennél izgalmasabban hangzik az, hogy mindezen élményeket nemcsak Windows, Mac és Linux gépeken, illetve iOS és Android rendszerű telefonokon, hanem a mindezekhez csatlakoztatott VR-headseteken is megélhetjük majd, úgyhogy aki szeretné bejárni a Marsot vagy száz métert úszna háton az Europa jeges óceánjaiban, de lyukas fogai vagy testmagassága miatt maximum csak álmodhat a szkafanderről, annak eljött a terüljterüljasztalkám. A béta jövőre érkezik, többet a játékról pedig a Space Odyssey hivatalos oldalán tudhatunk meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik