Tech

Jövőre jöhet az eddigi legjobb űrszimulátor

Bari Máriusz
Bari Máriusz

tech-újságíró, kreatív. 2016. 10. 12. 18:00

Mi történik, ha összekeverjük a fizikaoktatást a virtuális valósággal, a Minecrafttal és Neil DeGrasse Tyson fizikussal? Jó esetben kapunk egy zseniális játékot.

Űrjátékokból sosem elég, ez lesz 2016 egyik nagy szlogenje. Ha nem lett volna elég a No Man’s Sky idei médiakampánya, illetve az ennek gyengeségein továbbszörföző Empyrion: Galactic Survival, kaptunk ajánlót a Diablós loot-mechanizmussal felszerelt Everspaceről, a Kickstarterről elstartolt Infinity: Battlescaperől vagy Wayward Terran Frontierről és most érkezett bővebb híradás a nem éppen egyedi nevű Space Odyssey-ről.

Némi óvatosságra adhat okot az, hogy amekkora mellénnyel sikerült előadni a hangzatos célokat a nagy nevekkel, konkrétumokról szó már nem is nagyon esett az első PR-kampányban. Azt szerencsére megtudhatjuk, hogy a játék elsődleges célja a világegyetem bejárása, másodlagos célja pedig annak kellő tisztelettel való meghódítása, illetve a meghódításhoz szükséges technikai feltételek és nyersanyagok előteremtése. Űrflottáinkkal átkelhetünk az űrön, hogy meglátogathassuk barátaink flottáját, illetve űrbázisait, mindehhez pedig kénytelenek leszünk ismerni és megtanulni a fizikát és az asztrofizikát is.

A játék ugyanis, érezhető ki a sajtóanyagból, egyszerre akarna AAA-minőségű űrszimulátor, gyermeki lelkeket a NASA felé húzó propagandaanyag, csillagászati és asztrofizikai önképző, valamint profi pupillapornó is egyben. A játék küldetéseit és galaxisait olyan nagy nevek segítettek megformálni, mint Neil Tyson DeGrasse, Bill Nye, George R. R. Martin, Neil Gaiman vagy Peter Beagle, valamint olyan intézmények vesznek részt a játék alapozásában, mint a Bigelow Aerospace, a National Space Society vagy a NASA JPL. Ennél izgalmasabban hangzik az, hogy mindezen élményeket nemcsak Windows, Mac és Linux gépeken, illetve iOS és Android rendszerű telefonokon, hanem a mindezekhez csatlakoztatott VR-headseteken is megélhetjük majd, úgyhogy aki szeretné bejárni a Marsot vagy száz métert úszna háton az Europa jeges óceánjaiban, de lyukas fogai vagy testmagassága miatt maximum csak álmodhat a szkafanderről, annak eljött a terüljterüljasztalkám. A béta jövőre érkezik, többet a játékról pedig a Space Odyssey hivatalos oldalán tudhatunk meg.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.