Tech

Megsemmisülő üzenetek jönnek Facebookra is

Megirigyelte a Snapchat Stories sikerét a legnagyobb közösségi oldal, bár még mindig kérdéses, mi is a jó az eltűnő üzenetekben.

Úgy tűnik, van olyan divat, amit nem a Facebook diktál, hanem megy utána. Ilyen többek között a Snapchat által közismertté tett ideiglenes üzenetek trendje is, amit a Zuckerberg-birodalom először az Instagram felületén próbált ki. Itt a normál hírfolyamban megjelenő képek mellett nemrég vezették be a Történetek funkciót, amik képek, videók, szövegek, matricák felhasználásával készített kis kollázsokat takarnak, amik csak ideiglenesen láthatóak.

Sajtóinformációk szerint azonban itt nincs megállás, hasonló funkció érkezik ugyanis a Facebook üzenetküldőjébe is Messenger Day néven. A működési elv itt is hasonló lesz: olyan kép- és videóüzeneteket készíthetünk, amiket ellátunk különféle szűrőkkel, emojikkal, matricákkal, szövegekkel, majd pedig elküldhetjük ismerőseinknek. Az ilyen csomagok aztán 24 órán át maradnak elérhetőek, aztán bekapcsol az önmegsemmisítő, és később semmilyen nyom nem marad utánuk.

messenger-day-02

A jelek szerint az ilyesféle funkciót imádják a felhasználók, ami annak fényében kifejezetten érdekes, hogy senki sem tudja meghatározni igazán, miért van szükség az automatikus önmegsemmisítésre. Ha az üzenet titkossága miatt örülünk a 24 óra utáni törlésnek, hiába tesszük, hiszen a fogadó fél tucatnyi módszerrel lementheti azt a várakozási idő lejártáig. Aztán ugye ott van az is, hogy mi van, ha a fogadó fél egy napig nem tud ránézni a Messengerre? Olyankor jön a kínos beszélgetés, hogy “de hiszen olyan aranyosat küldtem, és te meg hogyhogy…”?

Bárhogy is, a Facebook már megkezdte a Messenger Day tesztelését, amelyre érdekes módon Lengyelországot, és azon belül egy kisebb felhasználói csoportot választott ki. Állítólag azért esett északi barátainkra a választás, mert náluk kifejezetten népszerű a Snapchat, és ezen belül kedvelt az önmegsemmisülő üzenetek használata is.

Arról még nincs hivatalos hír, mikor teszi más területeken is elérhetővé ezt a funkciót a Facebook. Mindenesetre, ha a közösségi oldal tudósít a terveiről, reméljük, nem 24 óra múlva eltűnő Messenger üzenet formájában teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik