Tech

Már meg is oldódott az iPhone 7 jack problémája

Az iPhone 7 bejelentése után az egész világ sokkban ténfergett amiatt, hogy az Apple nyugdíjba küldi a jack csatlakozót. Az első döbbenet után nem sokkal már jött is egy barkács (de inkább buhera) megoldás a probléma javítására, bár ez csak elméletben mutatta meg, hogy nem kell feltétlenül a Dunának menni a változtatás miatt.

Az új mobilok épphogy csak piacra kerültek és máris itt a Fuze, ami nagy eséllyel pályázhat a világ leggyorsabban összehozott közösségi finanszírozási kampánya címre. A Fuze Case pontosan azt tudja, amire szükség van: egy iPhone tok, aminek az alján egy 3,5 mm-es jack kivezetés is található, így a felhasználók továbbra is boldogan dugdoshatják mindenüket, ami ide illik.

A hangminőségre persze ez nem lesz hatással, hiszen itt is egy adapterrel oldják meg az átalakítást, de legalább az nem lóg ki a mobilból és közvetlenül csatlakoztatható egy jack portos fejhallgató.

A projekt gazdái persze emellett azt is erősen nyomják, hogy a jack messze nem csak a zenehallgatás egyik fontos csatornája volt, hiszen ezen keresztül csatlakozhattak a külső hőmérők, fizetésre használható kütyük, kamerák, vagy esetleg (khmm) szexuális segédeszközök.

Ha a srácok megterveztek egy ilyen tokot, akkor igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni belőle. Ezért a Fuze plusz akkumulátor is rejt magában: ez az iPhone 7 esetében 2400, a Plus modellnél pedig 3600 mAh kapacitású. A fizikai védelem mellett még az lehet érdekes, hogy a tok mindössze 5 mm-el és 28 grammal teszi nagyobbá, súlyosabbá a telefont, ami persze az előnyöket tekintve elenyésző.

Az Indiegogo oldalán indult kampány 60 ezer dollárt hozna össze, amiből már most megvan majdnem 10 ezer, vagyis a gyors reagálás valószínűleg sikeres lesz és összejön a pénz. Ha gyorsak vagytok, és nem akartok egy lyukat fúrni az új iPhone aljára, akkor akár 49 dollárért is tiétek lehet a Fuze tok – várható szállítás december közepe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik