Tech

Októberben valami teljesen újat mutat be a Google

Olyasmikkel jön a Google, ami akár a Windowsnak és a Mac OS-nek is ellenfele lehet, és alig néhányat kell aludni ahhoz, hogy megtudjuk, konkrétan miről is van szó.

Évek óta megy a pletyka, hogy a Google fogja magát, és kombinálja az Androidot, valamint a Chrome OS-t, ám eddig úgy tűnt, mindez csak pusztába kiáltott szó. De mostanra változtak a dolgok, és ami eddig fikció volt, az október 4-re valóság lesz.

Az Android Police értesülései szerint a Google a jövő hónap elején tart egy rendezvényt, amin bemutatja a jelenleg Andromeda néven futó új operációs rendszerét, ami a két fő szoftveres platformja hibridjeként kerül piacra, függetlenül a cég folyamatban lévő projektjétől, ami Android alkalmazásokat ültetne át Chrome OS-re. Az Andromeda sokkal inkább egy olyan közeg, ami Androidon alapszik, de egy halom tulajdonságot hoz a Chrome OS-ből, ám nem összekeverendő az elmúlt hónapban hírezett Fuchsia OS-szel.

google chromebook

Mindemellett a gigacég bejelentette a Bison kódnévre hallgató (Pixel 3-ként is nevezett) laptopját, ami önállóan, a Chromebook családtól függetlenül kerül majd piacra. A pletykák szerint a 12,3 hüvelykes kütyü tartalmaz táblagép módot, és stylus használatot, illetve kétféle variációban lesz elérhető, Intel m3 vagy i5 Core processzorral, 8 vagy 16 GB RAM-mal, valamint 32-128 GB tárhellyel. Amit még nagyon fontos róla megemlíteni, hogy a vastagsága mindössze 10 milliméter, így valószínűleg egy igazán szemrevaló hardver tulajdonosa lesz az, aki megveszi.

Azonban  a megjelenés majd csak 2017 harmadik negyedévére tehető, addig pedig még a benne lakozó hardverelemek is változhatnak, de ettől függetlenül az a tény, hogy egy Google laptopról van szó, rendkívül érdekessé teszi a dolgot, ami talán ellenfele lehet a Windows- és Mac-alapú eszközöknek is. A Google tehát úgy gondolja, hogy október negyedike egy igazán különleges nap lesz, amit a cég androidos alelnöke, Hiroshi Lockheimer is megerősített egy tweetben. Ebben azt írja, hogy az Android első verzióját nyolc évvel ezelőtt jelentették be, és ez is olyan dolog, amiről beszélni fognak az említett dátum napján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik