Tech

Így lehetsz te is Neo a Mátrixból

Van egy csomó kiváló videós szűrő és effekt a különféle chatprogramokban, de most épp egy olyan készül, amitől a beszélgetőpartnered azt hiszi, a virtuális valóságból beszélsz hozzá.

Amikor valaki Skype, Snapchat, vagy bármilyen egyéb videós csevegő használatával beszélget másokkal gyakran szeretné feldobni az élményt valamilyen extrával. Viszont szép lassan már annyira általánosak és unalmasak lesznek a saját fejünkre nyuszifület, kalóz szemtapaszt és egyebeket biggyesztő megoldások, hogy kell valami új, valami meglepő, valami hűha.

Egy Josch Bechwith nevű dizájner is erre a felismerésre jutott, ezért elkezdte összefércelni saját webkamera-módosítóját, ami olyan effektet rak a képre, mitha a Mátrixból beszélnénk, és a “vonal” nem lenne épp a legtökéletesebb a virtuális és a valódi világ között. Ilyen:

A projekt egyelőre fejlesztési fázisban van, ezért még nem lehet beépíteni meglévő chatprogramokba, de hamarosan ez is elkövetkezik, és akkor ámulatba ejthetjük (vagy épp megijeszthetjük) gyanútlan beszélgetőpartnerünket. Addig viszont bárki kipróbálhatja, milyen is önmaga Mátrixosítva: a Temporalis fejlesztői oldalán csak engedélyeznünk kell a webkamera használatát, és máris vághatjuk a hülye fejeket, vagy mozoghatunk kedvünkre. Az effektben állíthatjuk a sorok sűrűségét a szebb hatás érdekében, de ezzel óvatosan bánjunk, mert egyelőre az alapbeállításokhoz is viszonylag erős gépre van szükség.

Ha kész a mű, egy mozdulattal készíthetünk belőle animált gifet, vagy akár csak egyetlen képkockát is elmenthetünk profilképnek, vagy egyéb csodás célokra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik