Tech

A drónszörf lehet a legújabb és nagyon drága őrület

Egyelőre még nagyon drága mulatság, de azért van benne potenciál rendesen.

A drónokból már tényleg szinte minden kihoztak – gondolhattad egészen idáig. Ezek az általában könnyű és gyors szerkezetek egyre gyakrabban kapnak szerepet olyan melóban, ahol valamit el kell szállítani egyik helyről a másikra. Lehet ez pizza, könyvek, turmixgép, vagy bármi, amit egy raktárban meg kell mozgatni.

De mi lenne, ha egy drón képes lenne akár egy embert is elhúzni, mondjuk például a víz felszínén? Erre az átlagos, nem túl sokba kerülő propelleresek nem alkalmasak, de a professzionális drónokkal foglalkozó Freefly Systems bemutatta, hogy ez is simán megoldható, csak éppen az erre megfelelő modellt kell használni. Mondjuk így:

A videóban a cég Alta 8-cas gépét láthatjátok akció közben, amit 8 propeller hajt és akár 9 kg-os terhet is képes felemelni a levegőbe. Sőt, még repülni is vele. Az apró (drága) probléma mindössze annyi, hogy ezt a drónt általában filmforgatásokhoz használják, így az ára 18 ezer dollárkörül keresendő, ami még barátok között is közelíti az 5 millió forintot.

Szóval egy ideig még biztosan nem lesz tömegsport a drónszörf, de az megnyugtató, hogy elméletben már lehetséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik