Tech

Besúgókat keres a YouTube

Íme álmaid állása: legyél feljelentő a YouTube-nál, ingyen!

A Google rájött, hogy miként tehet szert csekély pénzen (vagyis tulajdonképpen ingyen) megvehető munkaerőre, akik segítenek megakadályozni, hogy az istenadta nép folyamatosan mindenféle szemetet, vagy egyesek (sokak) számára botrányos tartalmakat tölt fel a YouTube-ra. A gigacég úgy döntött, létrehozza a saját házmesteri hálózatát, ahol a besúgóké a világ.

Nem lehet azon sem meglepődni, hogy a Google elképzelése messze nem aratott elsöprő sikert, hiszen úgy a celebnek nevezett YouTuberek, mint maga a nézőközönség egy része, igencsak felháborodtak a feljelentgetős rendszeren, mert az egy dolog, hogy egymást jelentgetik fel a júzerek, de az, hogy ezért még jutalom is jár, sokaknál ledobta az ékszíjat. A YouTube persze nem mondja a kifogásolható tartalomra vadászókra, hogy spiclik, inkább hősöknek hívja őket, ahogy azt az új lehetőséget promotáló videójukban is bemutatják.

A jutalom egyébként valami olyasmi, hogy a feljelentők hozzáférhetnek a mindenkori feljelentő toplistához, chatelhetnek, és további tippeket kapnak, hogy miként lehetnének még hatékonyabb házmesterek. “A YouTube egy közösség, és az elmúlt évek folyamán az emberek a világ minden tájáról segítettek egymásnak a feliratozásban, tudás megosztásában, és sok másban is a YouTube Help fórumon, és jelentették a kifogásolható tartalmakat, melyek megsértik a közösségi irányelveinket”, írta a YouTube egy nyilatkozatban.

“A YouTube Heroes program célja, hogy  segítsen felismerni azoknak a munkáját, akik eddig is ezen munkálkodtak, és új lehetőséget nyújtson nekik arra, hogy interakcióba léphessenek egymással”, olvasható még ugyanebben az írásban. Tény persze, hogy a videomegosztóra minden egyes percben 400 órányi videó kerül fel, és sokak szerint az oldal így próbál meg ingyen munkaerőt szerezni, mint ahogyan az alant látható tweetben is olvasható: “legyél fizetetlen Google alkalmazott, amiről mindig is álmodtál”. De igazából az is egyértelmű, hogy egy ilyen ütemben szaporodó videós adatbázisban annyi a kifogásolható tartalom, másokat sértő szemét, hogy valamit tényleg tenni kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik