Tech

Az Apple levédetne valamit, amit nagyon nem értünk

Ha valaki a világot megrengető, földet megmozgató nagy újításra gondol, akkor téved.

Szabadalmi bejelentések terén az Apple kifejezetten aktív, amire már csak azért is szükség van, hogy az ötletek kellő védelmet kapjanak. A vállalat azért elsősorban technológiával összefüggő beadványokkal bombázza az Egyesült Államok szabadalmi hivatalát, mely dokumentumai szerencsére nyilvánosak, így be lehet kukkantani a cégek jövőjébe.

Nos, ha az Apple legutóbbi beadványát nézzük meg, akkor elsőre nehezen dönthető el, hogy ez valamilyen poén, vagy konkrét trollkodás. Mégis valahol a cég ágas-bogas szervezeti rendszerének mélyén egy (több?) ezzel foglakozó csapat fontosnak tartotta levédetni az új, forradalmi papírtasak jellemzőit.

Igen, ez egy papírból készült szatyor, vagy esetleg táska, ami arra szolgál, hogy dolgokat tegyünk bele, majd esetleg azt elvigyük egyik helyről a másikra. Nincsenek áramkörök, processzor, kijelző, sőt, még egy árva jack csatlakozó sem.

Apple_white_paper_bag

Nehéz volt megállni az iSzatyor kifejezésen lovagolni, így jöjjenek az okok, amiért az Apple-nek szüksége lehet egy ilyen bejegyzett szabadalomra. Az papírból készült szatyrok, tasakok annál gyengébb szerkezetűek, minél több újrahasznosított anyagot tartalmaznak. Az Apple a beadványában azt részletezi, hogy hol és milyen technológiával erősítené meg ezeket a szatyrokat úgy, hogy azok továbbra is vakítóan fehérek és erősek maradjanak

Várva a nagy újításokra, innovációra, az önvezető autóra, a minden elsöprő VR/AR megoldásra, kénytelenek leszünk ezzel megelégedni, az univerzum nevében is köszönjük.

Amíg a hivatal bejegyzi a szabadalmat, hallgassunk meg egy ide vágó klasszikust:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik