Tech

Ez a legfurább kütyü, amit valaha készítettek

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 09. 19. 09:01

Irgalmatlan mennyiségű pénzt dobtak össze egy Kickstarter projektre azok, akik képtelenek egy helyben ülni a munkahelyükön.

Egy vállalati megbeszélésen, vagy akár egy előadáson, amit a jelenlévők 90 százaléka un, az emberek a legkülönbfélébb dolgokkal próbálják elfoglalni magukat. Ez leginkább abban merül ki, hogy mindenki a keze ügyébe kerülő dolgokkal matat, babrál, tesz-vesz.. Csattogtatja a tollát, csörög a kulcscsomójával, zajt ad ki valamivel, és akkor még a művészi, időnként epikus ívű firkálásokról, rajzolásokról nem is beszéltünk. Azt viszont talán senki sem gondolná, hogy hatalmasat lehet kaszálni egy olyan cuccal, ami az ilyen unatkozókat lefoglalja.

A Fidget Cube egy olyan kis kocka, amin van kapcsolgatni való kapcsoló, tekergetni való tekerő, nyomkodgatni való nyomkodó, és még ez-az. Ami azonban kiemeli minden Kickstarter projekt közül az az, hogy a valaha volt második legtöbb támogatót tudta összeszedni, és már egy hónappal a kampány lezárása előtt annyi pénz jött össze, hogy az szinte hihetetlen. Míg az ötletgazda, a denveri Antsy Labs mindössze 15 000 dollárt kívánt összekalapozni, a 106 000 adakozó 4,3 millió dollárt dobott össze 33 nappal a közösségi koldulás véget érte előtt. Maga a kocka 19 dollárba kerül majd, ám az előrendelők (adakozók) 14-ért kapják.

A kocka leginkább egy gyerekjátékra emlékeztet, de nem az. Kifejezetten a felnőtt alkalmazottak számára lett kitalálva, hogy lefoglalják magukat a kényszercselekvések idejére. És a rengeteg adakozót látva, ezek szerint hatalmas igény van rá. Az Antsy Labs készített egy összefoglaló táblázatot, hogy mire jó a ceruza, a toll, vagy éppen a kulcstartó, illetve mit tud a Fidget Cube, amit lehet kapcsolgatni, gurigatni, enyhíti a szorongást, pörgethető, és jól néz ki a kezünkben. De van persze videó is, ami végigveszi a babra-kockában rejlő lehetőségeket.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a munkahelyi mocorgás kívánatos dolog, hiszen az energiafelhasználást akár 30 százalékkal is növelheti, és ezzel a stresszt is oldja, illetve valamivel csökkenti a mozgásszegény életmód káros hatásait. Még akkor is, ha mindez kimerül a kapcsolgatásban, és nyomkodásban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.