Tech

Ez a legfurább kütyü, amit valaha készítettek

Irgalmatlan mennyiségű pénzt dobtak össze egy Kickstarter projektre azok, akik képtelenek egy helyben ülni a munkahelyükön.

Egy vállalati megbeszélésen, vagy akár egy előadáson, amit a jelenlévők 90 százaléka un, az emberek a legkülönbfélébb dolgokkal próbálják elfoglalni magukat. Ez leginkább abban merül ki, hogy mindenki a keze ügyébe kerülő dolgokkal matat, babrál, tesz-vesz.. Csattogtatja a tollát, csörög a kulcscsomójával, zajt ad ki valamivel, és akkor még a művészi, időnként epikus ívű firkálásokról, rajzolásokról nem is beszéltünk. Azt viszont talán senki sem gondolná, hogy hatalmasat lehet kaszálni egy olyan cuccal, ami az ilyen unatkozókat lefoglalja.

A Fidget Cube egy olyan kis kocka, amin van kapcsolgatni való kapcsoló, tekergetni való tekerő, nyomkodgatni való nyomkodó, és még ez-az. Ami azonban kiemeli minden Kickstarter projekt közül az az, hogy a valaha volt második legtöbb támogatót tudta összeszedni, és már egy hónappal a kampány lezárása előtt annyi pénz jött össze, hogy az szinte hihetetlen. Míg az ötletgazda, a denveri Antsy Labs mindössze 15 000 dollárt kívánt összekalapozni, a 106 000 adakozó 4,3 millió dollárt dobott össze 33 nappal a közösségi koldulás véget érte előtt. Maga a kocka 19 dollárba kerül majd, ám az előrendelők (adakozók) 14-ért kapják.

fidget cube

A kocka leginkább egy gyerekjátékra emlékeztet, de nem az. Kifejezetten a felnőtt alkalmazottak számára lett kitalálva, hogy lefoglalják magukat a kényszercselekvések idejére. És a rengeteg adakozót látva, ezek szerint hatalmas igény van rá. Az Antsy Labs készített egy összefoglaló táblázatot, hogy mire jó a ceruza, a toll, vagy éppen a kulcstartó, illetve mit tud a Fidget Cube, amit lehet kapcsolgatni, gurigatni, enyhíti a szorongást, pörgethető, és jól néz ki a kezünkben. De van persze videó is, ami végigveszi a babra-kockában rejlő lehetőségeket.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a munkahelyi mocorgás kívánatos dolog, hiszen az energiafelhasználást akár 30 százalékkal is növelheti, és ezzel a stresszt is oldja, illetve valamivel csökkenti a mozgásszegény életmód káros hatásait. Még akkor is, ha mindez kimerül a kapcsolgatásban, és nyomkodásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik