Tech

Ennyi, kitalálták a vezeték nélküli vezetéket

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 09. 13. 13:01

Ilyen az, amikor pofont ad magának a modern világ. Az Apple elveszi a vezetéket, pedig szükség van rá nagyon, ezért hát lőn újra vezeték.

Mindjárt kifejtjük részletesebben is, de íme, mi történt az elmúlt néhány nap alatt:

  • Az Apple bejelentette a vezeték nélküli fülhallgatót, amit csak a fülbe kell dugni, de ezen kívül semmi más nem tartja;
  • A nép felzúdult azon, hogy innentől egy óvatlan mozdulat, és elveszítik a drága fülesüket;
  • A kiegészítő-gyártók bejelentették a vezeték nélküli füleseket tartó madzagjaikat;
  • Tehát a madzagtalanított fülesekre napokon belül újra madzag kerül;
  • Meghajlás, taps.

Bővebben kifejtve, ugyebár az AirPods fülhallgatókról van szó, amelyek nem is túl olcsón vehetők meg a jack dugótól megfosztott iPhone 7-esek mellé. Oké, technológiailag csodálatos, hogy most már csak egy kis pálcikás bogyó az egész, ami egyszerre jó minőségű fülhallgató és a beszélgetésekhez is alkalmas mikrofon. De az áron kívül a vásárlóközönség leginkább azon sopánkodott, hogy így a kis kiegészítő tényleg csak akkorka maradt, mint egy apró gyógyszer-kapszula, és ha véletlenül kiesike fülünkből, mondjuk egy gonoszan ásító csatornafedél fölött, akkor huss, már integethetünk is a hatvanezres fülesnek.

Épp ezért egy kaliforniai gyártó, a Spigen máris bejelentette a Spigen AirPods Strap nevű termékét, ami gyakorlatilag egy olyan madzag, amelynek a végén két kis bigyó fogja a két AirPods fülest. Igazából csak annyit kellett megoldania a gyártónak, hogy a fülhallgató rögzítése ne takarja el a pálcikák végén elhelyezett mikrofont, de egyébként az egész konstrukció pofonegyszerű, és még így is el lehet érte kérni 10 dollárt, tehát nagyjából 2760 forintot.

Vicces ráadásul, hogy a Spigen már október 17-i szállítással árulja a kis madzagot például az Amazonon, miközben maga az AirPods füles hivatalosan csak október legvégén kerül a boltokba az Apple eddigi, kissé szűkszavú információi alapján.

Éljen a visszamadzagosított madzagtalan világ, mostantól biztonságosan haladhatunk a dróttalan utakon. Az Apple pedig még így is elad majd a kis fülesből egy tonnányit anélkül, hogy az embereknek igazából szüksége lenne rá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.