Tech

Az Alcatel is rárepült az okosórákra

Már megint egy mindentudó kütyü a csuklóra. Ez esetben minden téren átlagos ugyan, de legalább van az Alcatelnek is ilyen.

Továbbra sem lehet azt mondani, hogy az okosóra piac egy féktelenül száguldó expresszvonat, de ettől függetlenül folyamatosan akadnak gyártók, akik látnak fantáziát a dologban. Az IFA 2016-ra az Alcatel is elvitte a saját okosóráját, ami új termék a gyártó palettáján. Érdekesség, hogy egyébként táblagépek, és VR headset is volt a standjukon, de most egyelőre koncentráljunk az órára.

A Movetime WiFi Watch az Alcatel saját operációs rendszerét használja, tehát felesleges lenne Android Wear-t keresni rajta, ám talán pont emiatt, viszonylag limitált az órával végrehajtható feladatok sora, igaz, ez nagyjából a konkurensek termékeire is áll. Az 1,39 hüvelykes AMOLED kijelző 400×400 pixeles, ami messze nem annyi, mint amit az Asus Zenwatch 3 tud, ugyanakkor a Huawei Watch-csal pariban van.

alcatel movetime

A Wi-Fi (b/g/n) és Bluetooth kapcsolattal rendelkező okosóra segítségével hanghívások indíthatóak és fogadhatóak, köszönhetően a hangszórójának és a mikrofonnak, de előtte természetesen párosítani szükséges egy arra járó telefonnal. Akinek azonban inkább a testedzés a fontosabb, annak fitness-trackerként is funkcionál a Moveband, mert rögzíti a megtett távot, a részidőt, a teljes időt, kalóriát, illetve az alvás mennyiségét. Tehát igazából ugyanazt tudja, mint bármi más a kategóriában.

A Movetrack pedig képes követni a csomagunkat, kulcsunkat, házi kedvencünket, de csak addig, míg az akkumulátor tart, ez pedig nem több, mint 4 nap, hiszen ennyi jön ki egyetlen feltöltéssel. Azt, hogy az Alcatel okosórája mikor kerülhet piacra, és mennyiért, még nem tudni, a felsorolt tulajdonságok és a kissé átlagos kinézet miatt valószínűleg akkor érhet el nagyobb sikert, ha az ár-érték arány terén próbál befutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik