Tech

Na, mi került a hűtőbe? Windows 10!

Valahol felsírnak azok a Szaratov hűtők, amelyek ajtaját izomból kellett becsapni, ellenben forró vizes lavórral jégteleníthettük őket havonta. Reméljük, az LG új hűtői máshogy sem fagynak le...

Nem úszhatjuk meg az okosotthont, bármennyire is szeretnénk, és a vége úgyis az lesz, hogy egyre több háztartási eszköz kúszik fel a netre, ami egyébként nem feltétlen probléma. A Samsung már bemutatta a maga hűtőjét a CES-en, aminek egyik legkomolyabb húzása, hogy kapott egy tekintélyes méretű 1080p-s kijelzőt. Mert az úr a konyhában is úr.

Nem is lehet azon meglepődni, hogy konyha terén a konkurencia sem kíván lemaradni, így az LG az IFA 2016-on, Berlinben mutatta be a saját hűtőjét, aminek az a különlegessége, hogy az operációs rendszere a Windows 10. Igen, ez pontosan azt jelenti, ami elsőre is eszünkbe jut, hogy a hűtőn minden olyan Windows app futtatható, ami egy asztali számítógépen is, bár azt azért ne várjuk el tőle, hogy majd Fallout 4-et fogunk játszani rajta. Ellenben Paintben rajzolgathatunk, ha úri szeszélyünk úgy tartja.

Az LG sem fukarkodik a kijelzővel, mert 29 hüvelykes érintőképernyőt applikált a hűtőjébe, amin mindamellett, hogy jól néz ki a tartalom, az is látható, hogy mennyire zökkenőmentes a rendszer működése. A gyártó 10 saját alkalmazást fejlesztett a konyhai eszközhöz, így többek között virtuális jegyzeteket ragaszthatunk az ajtóra, időzíthetünk, illetve recepteket, és akár egészséggel kapcsolatos információkat is megjeleníthetünk a kijelzőn.

Ami azonban egészen fura, hogy adott egy hűtőgép, amiben Intel Atom szív dobog, és rendelkezik 2 GB RAM-mal, míg nem is olyan régen egy játékra használt gépben volt ennyi memória. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az LG ténylegesen egy teljes egészében működő Windows 10-et ad a felhasználók kezébe, tehát minden telepíthető rá, ami csak a Windows Store-ban kapható. Ennek köszönhetően a hűtő akár zenélhet is, vagy éppen Cortana segítségével amolyan konyhai asszisztenssé is válhat.

#holtartmáravilág

Ajánlott videó

Olvasói sztorik