Tech

Extra látványos és kerek az Asus új okosórája

Bár az okosórák piaca nem teljesít úgy, ahogy azt eleinte vártuk tőle, a gyártók nem adják fel a dolgot. Az Asus is így tett azzal, hogy bemutatta a Zenwatch sorozat harmadik tagját, ami az elegáns dizájn mellett azért lehet érdekes, mert a kerek kijelzős modellek táborát bővíti.

A hamarosan induló berlini IFA kiállításon bemutatkozó óra 1,39 colos, AMOLED megjelenítője 400 × 400 képpont felbontású. A rozsdamentes acél tokozású Zenwatch 3 három színben érkezik: gunmetal, azaz fekete, ezüst, végül a mára elmaradhatatlan rozé arany.

Asus_zenwatch3

Az óra mindössze 9,95 mm vastag, amivel karcsúbb a hasonló felépítésű Huawei Watch-nál és a Moto 360-nál is. A hardveres alapot a Qualcomm Snapdragon Wear 2100 chipset, valamint 512 MB RAM adja 4 GB belső tárhellyel kiegészülve. A 341 mAh-s akku a hivatalos adatok szerint két napig bírja egy töltéssel, amin a HyperCharge névre hallgató gyorstöltés segít: ez 15 perc alatt 60 százalékra tolja fel az akkumulátor.

Az óra nem szakít az Android Wear oprendszerrel, amihez egyébként idén ősszel várható egy nagyobb frissítés. Az Asus sok extrát nem ad a Google élményhez, de néhány Zenwatch tematikájú óralap azért lesz előre telepítve. Ezen kívül a lépésszámláló említhető meg, ami kiegészül a felülések, fekvőtámaszok és futás naplózására alkalmas funkciókkal.

A Zenwatch 3 kb. 255 eurós áron (nagyjából 80 ezer forint) kerül a piacra, de hogy mikor, azt a gyártó még nem árulta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik