Tech

Élőben közvetítik a legnagyobb torrentkirály perét

Kim Dotcom minden eszközt megragad a legnagyobb nyilvánosság eléréséhez.

Mostanában nem nagyon lehetett hallani a netes világ egyik legellentmondásosabb alakjáról, a minden szempontból súlyos személyiségként nyilvántartott Kim Dotcomról. Az eredetileg Kim Schmitzként napvilágot látott német-finn származású vállalkozó, zenész, gamer, playboy és újabban politikus évek óta küzd a hatóságokkal.

A jelenleg is Új-Zélandon tartózkodó Dotcom nemcsak fényűző életmódjáról, esztelen költekezéseiről, és teljesen értelmetlen szerepvállalásairól volt ismert, hanem a Megaupload nevű internetes szolgáltatásáról is, ami évekig dollármilliókat hozott neki, és ami

ezzel párhuzamosan 500 millió dolláros kárt okozott az ott tárolt és forgalmazott anyagok jogtulajdonosai számára.

A jogi harcba teljes mellszélességgel beleálló Dotcom körüli vita eddig arról szólt, hogy kiadható-e az Egyesült Államok jogrendszerének, mivel elsősorban az USA hatóságai előtt kell felelnie a dolgaiért, ami Kim szerint már csak azért is vicces, mert soha életében be sem tette a lábát az országba.

kim_dotcom_per

Az aprólékosan megfogalmazott tanulmányok, tiltakozások ellenére végül mégis ebbe az irányba indult az eljárás, aminek első szakasza egy 8 hetes tárgyalássorozat, ahol Dotcom előadhatja, hogy szerinte miért nem adhatják ki az USA-nak. Ezzel kapcsolatban az első kérelme máris az volt, hogy létesítsenek élő stream kapcsolatot a tárgyalásról, hogy bárki a világon nyomon tudja követni az eseményeket.

Az ügyet tárgyaló bíró némi vonakodás után engedélyezte a dolgot, de azzal a kikötéssel, hogy az élő képnek 20 perces késésben kell lennie, amivel kontrollálható, hogy mi kerül ki a nagyvilágba. A tárgyalás hamarosan indul, a linket pedig maga Kim Dotcom fogja megosztani a Twitter csatornáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik