Tech

Újabb fatális hiba a frissített Windows 10-nél

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 08. 29. 08:01

Újabb kellemetlenség a Windows 10 évfordulós frissítése körül, aminek a vége a jól ismert, de sosem szeretett kék halál.

Csak nem akar véget érni a Windows 10 Anniversary frissítés által okozott kalamajkák sora. Nem is olyan régen millióknak kellett azzal szembesülniük, hogy a Microsoft saját alkalmazása, a Skype használata közben a webkamera egyszerűen lefagyott, akár valami névtelen dzsunkatípusról, akár Logitechről volt szó. És mint tudjuk, a baj nem jár egyedül, így most újabb elégtelent lehet felvésni a Windows frissítés neve mellé.

Felhasználók tucatjai szembesültek azzal, hogy az operációs rendszer abban a pillanatban összeomlott, amint e-book olvasót csatlakoztattak rá, és ahelyett, hogy végezhették volna a kívánt műveletet, jött a szomorú szmájlis kék halál. A hiba csak a Windows 10 Anniversary update után jelentkezik, és leginkább az Amazon Paperwhite és Voyage tulajdonosokat érinti, akik így sem tölteni, sem fájlműveleteket végrehajtani nem tudnak USB-n keresztül.

“Kindle Paperwhite-om van már néhány éve, és soha nem volt vele semmilyen bajom az USB csatlakozással. Ám a legutóbbi Windows 10 frissítés után a gépem állandóan kék halált dob, és újraindítást követel, ahányszor csak rádugom a Kindle-t”, írja egy Pooka nevű felhasználó a Ten Forums egyik problémamegoldó rinyatopikjában. Többen is hasonlóról számolnak be, míg van, akinek azért nagyon rossz a jelenség, mert nem tud fontos pdf-fájlokat másolni az iskolás fia eszközére.

Vannak, akiknek az jön be, hogy nem húzzák ki az e-book olvasót, hanem bedugott állapotban indítják újra a gépet, és ekkor normális működés tapasztalható, ám amint kihúzzák, és újra csatlakoztatják, újfent jön a kékség. Ettől is szép a számítástechnika, hogy ily szerteágazó hibákat tud produkálni, ezáltal hozva egymáshoz közelebb a fejlesztőket és a felhasználókat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

People gather next to flowers, candles and other items set up on the Las Ramblas boulevard in Barcelona as they pay tribute to the victims of the Barcelona attack, a day after a van ploughed into the crowd, killing 13 persons and injuring over 100 on August 18, 2017.
Police hunted for the driver who rammed a van into pedestrians on an avenue crowded with tourists in Barcelona, leaving 13 people dead and  more than 100 injured, just hours before a second assault in a resort along the coast. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.