Tech

Megvan a Pokémon Go első halálos áldozata

A jól értesültek bizonyára rögvest nyomják a gombot, hogy bizony július második felében már volt egy haláleset a játék miatt, de igazából akkor nem közvetlenül maga a Pokémon Go volt a felelős a dologért – aki a részletekre kíváncsi az inkább kattintson ide, semmint újra felelevenítsük a szerencsétlen eseményt.

A mostani eset azonban közvetlenül a játék okán történt, ugyanis Tokushimában (Japán) egy teherautósofőr annyira belemerült a játékba, hogy ennek eredményeként elgázolt két nőt, akik éppen az úttesten keltek át. Sajnos egyikük, egy 70 éves idős hölgy belehalt sérüléseibe, míg másikuk túlélte a balesetet. A 39 éves járművezető a rendőröknek bevallotta, hogy azért nem vette észre időben a gyalogosokat, mert a Pokémon Góval volt elfoglalva. Azt nem tudni, hogy a másik nő, aki túlélte a gázolást, pontosan milyen sérüléseket szenvedett, csak annyi biztos, hogy súlyosakat.

pokémon_go_01

A Pokémon Go nagyon gyorsan lett nagyon népszerű, és több országban is komoly aggodalmat kelt, hogy a játék miatt az emberek sokkal kevesebb figyelmet fordítanak arra, hogy mi történik a környezetükben, és könnyen bajba sodorhatják magukat, vagy másokat. A jelenség világméretű, hiszen míg Oregonban valakit játék közben böktek meg egy késsel, addig az Egyesült Királyságban komplett mentőcsapatnak kellett segítenie a játékosok azon csoportján, melynek tagjai egy szigeten rekedtek.

És ezzel még nincs vége, mert Missouriban szintén játékosok estek fegyveres rablás áldozatául, de egész hosszan lehetne sorolni az eseteket. Ugyanakkor nem csak a Pokémon Go, hanem maga a mobiltelefon is kiváltója lehet a szerencsétlenségeknek, mert a statisztikák szerint a tengerentúlon 2014-ben a közlekedési balesetek 26 százaléka a telefonhasználat miatt következett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik