Tech

Vízálló e-book olvasó? Most már ilyen is van!

Akinek az életkora legalább hármassal kezdődik, és van mögötte még egy szám, az biztosan emlékszik arra a jó kis szocreál strandolásra, amikor a gyerekek még mindenhonnan ugrálhattak, az idősebb hölgyek a meleg víz beömlőjénél locsolgattál a vállukat, az urak pedig hungarocell táblára helyezett sakkot játszottak órákon át. De olyan is akadt, aki olvasgatott valamit, ám előfordult, hogy a könyv vizes lett.

Most, a 21. században azonban már nem divat egy Rejtő-összessel pancsolni, ám a strandoló könyvmolyok számára Isten legnagyobb áldása az e-book olvasó (a Szabó bakternek meg a kukoricagombóc), amiből van ám már vízálló is. Az Aura One névre hallgató eszköz 7,8 hüvelykes E-Ink kijelzője nagyobb, mint az Amazon Kindle hatosa, ugyanakkor maga az olvasó annak ellenére, hogy a 6,8 hüvelykes Aura H20-nál nagyobb, 230 grammjával könnyebb annál.

kobo-aura-one-16

Ami pedig a legjobb, hogy 2 méterig vízálló (de a vízen nem marad fent, mert csak egy e-book olvasó, és nem Jézus), és akár egy teljes órát is kibír a felszín alatt anélkül, hogy a folyadék utat találna a belsőszerveihez. Mindemellett a kijelző felbontása 1872×1404, ami azt jelenti, hogy az Aura One 300 pixelt jelenít meg hüvelykenként, és szemben a megszokott 4 GB-tal, háttértárból is 8 GB-t birtokol.

Mindezt azonban meg is kell fizetni, hiszen a szeptemberben megjelenő vízálló e-book olvasóért 230 dollárt kell kicsörgetni, ám ennyiért még továbbfejlesztett megvilágítást is kapnak a felhasználók, akik így nem csak a fényerőt, hanem a színhőmérsékletet is állítani tudják. Színtévesztők előnyben!

kobo-aura-one-04

Ajánlott videó

Olvasói sztorik