Tech

Pokémon Góval játszol? Le vagy tartóztatva!

A Fülöp-szigeteken elég komoly a szigor azokkal szemben, akik tanulás helyett játszanak.

Akadt már pár vad sztori a Pokémon Go megjelenése óta, de ez bizonyos szempontból az összesen túltesz. Országos szintű betiltásról egyelőre Iránban, illetve Indonéziában lehetett hallani, bár utóbbi esetben a hatóságok csak ijesztgettek a lépéssel és végül nem is került rá sor.

A Fülöp-szigeteken viszont nem viccelnek, mivel az egyik város polgármestere elég komoly következményeket helyezett kilátásba, ha a fiatalok nem igazodnak a szabályokhoz. Olongapo városáról van szó, ahol Rolen Paulino azt szeretné, ha a diákok nem az utcán mászkálnának szörnyek után kutatva, hanem otthon maradnának és szorgosan tanulnának.

A város vezetése a rossz időjárás (ez elsősorban valamilyen tájfunt jelent) miatt gyakran az oktatás felfüggesztésére kényszerül, amikor is az az elvárás a diákoktól, hogy az otthonaikban folytassák a tanulmányaikat. Az nyilván nem annyira meglepő, hogy a diákok a hirtelen jött szabadságot nem így értelmezik, és inkább kimennek terepre egy kis Pokémon Gózásra.

pokemon_fulop_szigetek

A polgármester szerint ez annyira általánossá vált, hogy kilátásba helyezte azon fiatalok letartóztatását, majd egy hetes, úgynevezett fiatalok központjába való elzárását, akiket a tiltás ellenére játékon kapnak. Hogy ezt mégis miként bizonyítják és mennyire komoly a dolog, azt nem lehet tudni, de a finn törvények furcsasága után már semmin sem lepődünk meg.

Fülöp-szigeteken különösen zabosak lehetnek a játékra, legalábbis erről árulkodik Quezon City egyik elöljárójának határozata. Ebben az önkormányzat arra kötelezi a Niantic (a fejlesztők) munkatársait, hogy tüntessék el a kormányzati épületek, iskolák, templomok körül elhelyezett Lure, illetve Pokéstop pontokat, mert azok zavarják a dolgozókat, és diákokat a kötelezettségeik elvégzésében.

Nyitókép: Robert Couse-Baker

Ajánlott videó

Olvasói sztorik