Tech

Megint leégett egy Tesla

Bár egy ideje úgy tűnt, orvosolták az öngyulladó elektromos autók problémáját, újra felcsaptak a lángok.

2013-ban és 2014 elején elég fontos híranyagnak számított, hogy a Tesla elektromos autók közül egymás után több is kigyulladt, láthatóan minden külső behatás nélkül. Akkoriban eléggé meg is rogyott a cég renoméja emiatt, de Elon Musk csapata végül elhárított minden olyan körülményt, ami a kocsik lobbanékony természetét okozta. Legalábbis elvileg.

Két és fél év “tűzcsend” után most újra egy hasonló esetről érkezett hír. A Redditen terjed egy olyan fotó, amelyet a csodálatos 3dkSdkvDskReddit nevű felhasználó készített, és amelyen egy hevesen lángoló Model S látszik. Az eset Franciaországban történt, ráadásul egy próbaút alatt.

langolo-tesla-002

A képhez fűzött magyarázat szerint egy francia házaspár szeretett volna Teslát venni, ám amikor az autókereskedővel hármasban elindultak egy hosszabb próbakörre, először furcsa zajokat hallottak az autóból, majd egyszer csak észlelték, hogy lángolni kezd minden. Szerencsére mindhárman időben, sérülés nélkül ki tudtak szállni, de egyvalami biztosan sérült: a Tesla megítélése.

Elon Musk annak idején nem győzte hangoztatni, hogy nem szériahibáról van szó, tehát az autóik nem valamilyen hasonló okból, gyártási vagy alkatrész-hiba miatt gyulladnak ki. Most mindenesetre szintén nem tudni, mi okozta az esetet, de nem közúti baleset, vagy valamilyen időjárási körülmény volt, az biztos. Égő…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik