Tech

9 év után itt a rajongó által készített Pokémon játék

Milyen jól kell időzíteni ahhoz, hogy 9 évnyi fejlesztés után pont akkor dobjon valaki piacra egy Pokémon játékot, amikor a fél planéta éppen ebben a lázban ég.

Az a tény, hogy a Pokémon Go páros lábbal rúgta be a letöltési toplisták legvastagabb lakattal lezárt kapuját is, nagyjából világossá teszi, hogy csak idő kérdése a franchise-ra épülő egyéb játékok, baseballsapkák, pizsamák, óvszerek, és természetesen a videojátékok megjelenése is.

Ám akad a tömegben egy olyan cím, ami közel egy évtizede készülget már, és csak a véletlennek köszönhető, hogy éppen akkor kerül a köztudatba, amikor a Pokémon Go óriáshullámai lökdösik az autók alá a zombivá vált játékosokat. A Pokemon Uranium számára kilenc év kellett ahhoz, hogy a JV és az Involuntary Twitch csapatának keze alatt elnyerje végleges formáját, de azt, hogy mindez mit jelent, ti is megnézhetitek az alant látható videóban.

Amint látszik, a Pokémon hangulat adott, csak meg van spékelve némi nukleáris felhanggal, de tartalmazza mindazon kellékeket és jellemzőket, melyek a Pokémon brandre jellemzőek, ugyanakkor egy új régióba, Tandorba kalauzolja a játékosokat. A játékba 150 jószág került, melyek között új típusok is vannak, de lehetőségünk van az online kereskedelemre és nem meglepő módon a csatározásokra is.

Ami biztos, hogy nem tudni, mire kellett 9 év, de tény, hogy a fejlesztők baromi jól időzítettek, hiszen elég jól megy még a Pokémon Go őrület, és ilyenkor valószínűleg az alufóliába tekert mammutkakit is el lehetne adni, ha lenne rajta néhány Pikachu meg egy piros-fehér gömb. Sajnos a játék saját oldalán található, letöltésre mutató hivatkozás a cikk írásának pillanatában inaktív, így ilyennel nem tudunk szolgálni, de ha valakit nyugtat a tudat, amúgy is csak PC-re érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik