Tech

Itt a válasz a legőrültebb Google keresésekre

Az emberek néha teljesen őrült, vagy bizarr dolgokra keresnek rá a neten. Egy összeállításban megnézték a leghúzósabbakat, mi pedig segítünk válaszolni rájuk.

Az odáig teljesen rendben van, ha az emberek nem tudják fejből, hány kilométer 100 mérföld (160,9344), mi Burkina Faso fővárosa (Ouagadougou, azaz kiejtve “vagadugu”), vagy melyik a jelenlegi legnagyobb állat (a kékbálna, amely akár 30 méteresre is megnő). De gyakran olyan kérdéseket is feltesznek a Google keresőjében, amitől csak a fejünket fogjuk. A Digitaloft nemrég összegyűjtötte a legjobbakat, ezekből szemezgetünk válaszokkal megspékelve. Az emberiség nevében is elnézést kérünk.

Terhes vagyok? (havonta 90 500 keresés)

Naná, hogy ezt a Google-től kell megkérdezni, hiszen mindent lát és mindent tud. Ja, nem. Ezt nem fogja neked megmondani. Esetleg egy terhességi teszt, vagy egy nőgyógyászati látogatás adhat választ erre a kérdésre. Ja, egy esetben egyelőre biztos a nemleges válasz: ha férfi vagy.

Hogy jutok haza? (havi 49 500 keresés)

Na, ez legalább egy olyan kérdés, amire a Google annak ellenére tud válaszolni, hogy kissé általánosan tesszük fel. Ugyan magyarul még nem működik a funkció, de ha a “how do i get home?” kérdést írjuk be, a Térképek szolgáltatásban máris megkapjuk a hazavezető útvonalat – de csak akkor, ha korábban megadtuk, hol lakunk.

Valóban léteznek ufók? (havi 49 500 keresés)

Az elmúlt közel 80 évben folyamatosan vizsgáljuk az eget, sőt jeleket is küldünk a világűr felé annak kiderítésére, egyedül vagyunk-e az Univerzumban, de egyelőre nincs válasz. Viszont egy matematikai tanulmány statisztikai és valószínűségszámítási alapokon kihozta, hogy a galaxisunk történetében nagyjából 210 “intelligensen kommunikáló civilizáció” létezhet vagy létezhetett. Oké, ez sem bizonyíték, de mint tudjuk, az igazság odaát van.

A Robert C. Byrd Green Bank Teleszkóp a Föld legnagyobb rádióteleszkópja, és többek között az űrből érkező, értelmes lények által küldött jeleket keresi - egyelőre sikertelenül.
A Robert C. Byrd Green Bank Teleszkóp a Föld legnagyobb rádióteleszkópja, és többek között az űrből érkező, értelmes lények által küldött jeleket keresi – egyelőre sikertelenül.

A púzás tényleg éget kalóriát? (havi 49 500 keresés)

Köszönjük a kérdést, szinte vártuk. Egyébként van egy internetes hoax, amely szerint egy izmos pukkantás körülbelül 67 kalóriát éget el, de erre az égvilágon semmilyen tudományos bizonyíték nincs. Ha valaki ilyesmit állít, az bizony bűzlik. Erőlködni meg ne tessék, még rossz vége lesz a dolognak.

Miért van a férfiaknak mellbimbójuk? (havi 22 200 keresés)

Egyrészt azért, hogy a barátnőjük néha orvul megcsavarhassa (ezt a részt küldeném a home office kanapéján mosolygó kedves élőlénynek), de azért van komoly válasz is. Az emberi terhesség negyedik hete környékéig az Y kromoszómához kapcsolódó gének még nem aktiválódnak, így eddig az időpontig a későbbi férfi és női embrió még nem különbözik, viszont az emlősökre jellemzően a mellek és a mellbimbó fejlődése ekkor már megkezdődik. Tehát egyszerűen csak arról van szó, hogy hamarabb lesznek mellbimbóink, mint ahogy kiderül, fiúk leszünk-e vagy lányok.

Van térdük a pingvineknek? (havi 18 100 keresés)

Igen, ez havonta több mint tizenegyezer embert hihetetlen mértékben foglalkoztató probléma, legalábbis a Google statisztikái szerint, szóval akkor nézzük, nehogy bárki a tudatlanság sötétjében tévelyegjen. Ugyan a totyogásuk azt az érzetet keltheti, hogy csak valami nem hajlítható tappancson botladoznak, természetesen van térdük, de nem látszik, mert a tollazatuk szinte teljesen a földig ér. Érdemes azonban úszás közben megfigyelni őket, akkor kap igazán szerepet az erős térdízület, amelynek segítségével sokkal gyorsabban képesek haladni, mint a szárazon.

Közkívánatra, itt a bizonyíték.
Közkívánatra, itt a bizonyíték.

Izzadnak a disznók? (havi 8100 keresés)

Ez talán onnan jön, hogygyakran hallani az “izzadok, mint a disznó” kifejezést, és 8100 embertársunk tudni akarja az emögött rejlő valóságtartalmat. Nos, a röfiknek ugyan vannak izzadásra “használt” mirigyeik, de az emberekhez képest kifejezetten kevés, ezért a hőháztartásuk szabályozását inkább a sárban hempergéssel oldják meg.

Lapos a Föld? (havi 5400 keresés)

Nem.

...és nem, és nem.
…és nem, és nem.

Van szemük a kukacoknak? (havi 2900 keresés)

Sokféle féreg létezik, de ha konkrétan a földigilisztát vizsgáljuk, a szó szoros értelmében vett szemük nincs. Viszont vannak fényérzékelő receptoraik speciális idegvégződések formájában, melyeket Hess-féle fénysejteknek is neveznek, ezek képesek a fény és sötétség változásait észlelni. De farkasszemet – vagy kukacszemet – nem fogunk tudni nézni velük.

Mi történik, ha vért iszom? (havi 880 keresés)

Igen, havonta 880-an kíváncsiak arra, hogy lehet-e belőlük vámpír. Köszönjük, Alkonyat sorozat. Mindenesetre a kutatások szerint pár kanálnyi vér közvetlen elfogyasztása nem jár semmilyen káros hatással, de persze csak akkor, ha a vér semmilyen szinten nem fertőzött. Viszont vigyázat, kedves gótok és éjlények: nagyobb mennyiség egyben elfogyasztva mérgező lehet, ugyanis viszonylag koncentráltan tartalmaz vasat, amelyet az emberi emésztőrendszer nem tud egyszerre lebontani. Szóval a vérbankból senki ne akasszon le tejeszacskónyi mennyiségeket a melegebb nyári éjszakákra, köszönjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik