Tech

Megszállják a robotok a Skype-ot

Egyre több olyan csevegőpartnert találhatunk a Microsoft szolgáltatásában, amely nem is ember, hanem segítőkész mesterséges intelligencia.

Amikor az ember szeretne valamit interneten elintézni, eddig leginkább böngészőben próbálkozott, a legújabb divat viszont az, hogy a különféle cégek csevegőprogramokba építik be szolgáltatásaikat. A dolog onnan ered, hogy az emberek sokkal jobban szeretne élő beszédhez hasonló mondatokkal, kérdésekkel, felszólításokkal tájékozódni és intézkedni, mint űrlapokat töltögetni és opciókra kattintgatni.

A Facebook és a Skype egyaránt kísérletezik olyan megoldásokkal, hogy normál emberként feltűnő, de valójában mesterséges intelligencia által vezérelt csevegőpartnereket építenek be a chatprogramokba – a Skype-on eddig a Bing kereső és a Getty Images kapott ilyen interfészt, ahol például sima beszélgetés formájában juthattunk el odáig, hogy milyen fotót keresünk az interneten.

A napokban került be a Skype-ba több új robot is, többek között a repülőjegyeket értékesítő Skyscanner, az utazási információkkal és szálláshelyekkel foglalkozó Hipmunk, a koncertekre, eseményekre belépőket árusító Stubhub, valamint a testre szabható üzeneteket küldő IFTTT. Emellett egy olyan szolgáltatás is elindult, amelynek elsőre nem nagyon látjuk értelmét, de persze nagyon cool – a Spock Bot a Star Trek univerzumból ismert karaktert személyesíti meg, és “a vulkáni logikával kapcsolatban” lehet vele beszélgetni. Éljen. Illetve Alien.

Az alábbi videóban mindenesetre egy tényleg hasznos funkciót láthatunk. Ebben a helyzetben két “valódi” ember beszélget arról, hogy szeretnének Londonba utazni, majd egyikük meghívja a beszélgetésbe a Skyscanner csevegőrobotját, amely máris elkezdi keresgélni a mindkettejük számára megfelelő járatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik