Tech

Ez a világ eddigi legfurcsább billentyűzete

A TAP olyan, mint egy verekedésre használható boxer – csak gumiból.

Erről a kütyüről egyelőre nehezen lehet eldönteni, hogy az évszázad találmánya, vagy a legnagyobb hülyeség, ami valaha létezett. A kiindulópont egyébként ígéretes, hiszen kinek ne lenne már elege az érintőképernyőn, vagy az ilyen-olyan méretű, minőségű billentyűzeten való gépelésből. Ha nincs eleged, akkor ez nem neked szól, ha igen, akkor érdekelhet a TAP.

Ez egy Bluetooth technológiával, azaz vezeték nélkül működő kiegészítő, amit az ujjakra kell húzni, pont úgy, ahogy azt a bizonyos boxert. A tervezők azt mondják, hogy a BT miatt a TAP elméletileg bármilyen eszközzel használható, ami képes egyébként vezeték nélküli billentyűzetek kezelésére. A működéshez szüksége van egy alkalmazásra, amivel minden olyan helyen lehet vele gépelni, ahol szövegbeviteli lehetőség van.

Akkor most azoknak máris búcsút mondunk, akik nem annyira szeretnének tanulással bíbelődni. A TAP ugyanis csakis akkor lesz hasznos, ha a használója rászán egy kis időt és megtanulja az alapokat. Ehhez a gyártó gyakorló videókkal készült, de a szoftverben is több tréningezési lehetőség van. A lényeg,

hogy az ujjak bizonyos kombinációban való leütésével lehet szöveget alkotni.

Az alap magánhangzók az öt ujj külön-külön való megmozdításával (csak egy szilárd felület kell hozzá) alkothatók meg, az összes többit pedig egyéb kombinációkkal. Ennek megtanulásához jobb és bal kézre is vannak bemutató videók, amik így első ránézésre elég bonyolultnak tűnnek, de biztos van, akinek azonnal menni fog.

A TAP minden egyes ujjhoz rendelt mozgásérzékelővel rendelkezik, a benne lévő akku 8-10 óráig is bírja. Az valóban jópofa, hogy a fejen, tárgyaláson az asztal alatt, a kerékpáron ülve a kormányon, ágyban fekve a bárhol gépelhetünk, kérdés, hogy megér-e ez az egész ennyi macerát. Szerintetek?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik