Tech

Csak 5 év múlva jön a titokzatos Apple-autó

Máris késésben van az autó, amiről még senki nem tud semmit, csak mindenki találgat.

Tudjuk, vagy legalábbis tudni véljük, hogy az Apple nem csak telefonokon, táblagépeken, okosórákon, meg személyi számítógépeken dolgozik, hanem egy négykerekű elkészítésében is nyakig benne van, bár konkrét, kézzelfogható bizonyíték még nincs rá. Viszont a jól értesültek már azt is tudni vélik, hogy a rejtegetett jármű, ami még prototípusként sem létezik, késni fog.

A Project Titan elnevezésű, szupertitkos fejlesztés a The Information szerint 2021-nél hamarabb nem fog valósággá válni, holott korábban 2020-ban esedékes bemutatóról volt szó, ám úgy tudni, hogy akadtak bizonyos problémák, melyeket meg kellene oldani. Arról viszont nincs információ, hogy konkrétan miről van szó, de az eddig napvilágot látott pletykák szerint egy elektromos, és önmagát vezetni képes modellt bütyköl az Apple, amin egyébként Elon Musk, a Tesla alapítója és vezére csak kacag.

Kép: Martin Gee

Korábban Musk azt mondta, hogy az Project Titan az egyik legbénábban titkolt projekt, aztán pedig azzal fricskázott az almás cégnek, hogy azok a mérnökök, akik valamiért nem elég jók a Teslánál, az Apple-nél találnak munkát, ami egyébként igaz is, hiszen egy időben a cupertinói cég számolatlanul vette fel a szakikat, és köztük rengetegen voltak, akik a Teslától jöttek.

Végezetül pedig érdemes megemlíteni, hogy Bob Lutz, a GM egyik egykori nagy embere szimplán pénztemetőnek nevezte az Apple autós elképzeléseit, és megjegyezte, hogy az Apple már csak azért sem fog normális autót építeni, mert semmi tapasztalata. Nem úgy, mint a GM-nek, a Fordnak, a Volkswagennek, és a többi nagy autógyárnak. Ugyanakkor ennél a pontnál érdemes egy kicsit megpihenni, mert a Teslának sem volt rutinja, aztán hopp, hirtelenjében nem is tudott annyi autót gyártani, mint amennyit el akartak vinni tőle. Szóval nincs még ez a meccs lefutva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik