Tech

Kamerás drónnal kapták el a tinik a tolvajokat

A család csónakját akarták elkötni, de a drónnal sikerült lekövetni a tolvajokat.

A drónok fantasztikus képességeit sokszor taglaltunk már, de arra még nem volt példa, hogy civilek valamilyen bűnügy megoldására használták volna. Ez most megtörtént, méghozzá két 14 éves tinédzsernek köszönhetően, akik ésszel és gyorsan reagáltak, amikor látták, hogy éppen elkötik a család csónakját.

Chris Harris a barátjával arra ébredt a család Camano szigeten (Washington, USA) lévő nyaralójában, hogy ismerős motorhang hallatszik a víz felől, ahol előző este egy bójához kötve hagyták a motorcsónakjukat. Mire a parthoz értek, addigra a hajót már el is vontatta egy másik csónak, így már csak a rögtönzött karaván által vetett hullámokat figyelhették.

A két srác gyorsan kapcsolt: felengedték a kamerával ellátott drónt, amivel egy ideig követni tudták a csónakok útját. Ez csak addig volt lehetséges, amíg a speed boat nagyobb sebességre nem kapcsolt, de ez is bőven elegendő volt ahhoz, hogy rögzítsék a csónakok útvonalát. Időközben a rendőrök is megérkeztek, akik a videó megnézése után már tudták, hogy merre kell keresni az elkövetőket.

Az akciót követően nem sokkal el is fogták a tolvajokat, akik pontosan ott kötöttek ki, ahol a videó alapján arra számítani lehetett. Chris érettségi ajándékként kapta szüleitől a drónt, ami egy 4K kamerával felszerelt DJI modell (lásd nyitókép). A rendőrök szerint egy egészen különleges és érdekes ügyről volt, szó, mivel még soha nem fordult elő, hogy így jussanak bűnözők nyomára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik