Tech

Műholdképről talál meg az Uber sofőr (a világ szebbik felén)

A világ haladásra hajlamos részén még precízebben találják majd meg utasaikat az Uber sofőrjei.

Attól, hogy idehaza sikerült az Ubert kőbaltás módszerekkel szétverni, a cég még nem kuporog pityeregve a sarokban, meleg kakaót szorongatva, hanem továbbra is a fejlesztésekre koncentrál. Így most éppen a nagy felbontású képekkel próbálja még precízebbé tenni az utasok felvételét.

Az Uber a DigitalGlobe fotóit fogja használni, a sajtóközlemény megfogalmazása szerint arra, hogy segítsen azonosítani, és precízebbé tenni az utasfelvételt. Eddig egyébként a cég a deCarta térképekkel működött, és a Bing technológiáját használta, így a mostani fejlesztéssel a térképes dolgok még jobbak lesznek. A DigitalGlobe-ról érdemes tudni, hogy az USA kormányzata számára is ők biztosították a nagy felbontású képeket a saját műholdjaikkal, majd ezt követően nem sokkal jött a WorldView-3, ami egy hangya valagán is kiszúrja a pattanást (kis túlzással).

uber map

Arról viszont még nem tudni, hogy az Uber mindezzel mennyire készül az önvezető autók bevetésére, ugyanakkor annak a programnak is az egyik kulcsfontosságú részét képezik a megfelelő felbontású műholdképek. A céget egyébként korábban elég sok kritika érte amiatt, hogy “Isten módban” figyeli az ügyfeleket, de mostantól ettől nem kell tartani. A DigitalGlobe ugyan lehetőséget nyújtana rá, ugyanakkor egy vagyonban kerülne, és rosszabb esetben a megfigyeltek be is perelhetnék az Ubert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik