Tech

Cicát, kutyát szórakoztat a lézeres kamera

A modern világ modern eszközei sajnos több dolgot meghiúsítanak. Nem olyan könnyű arra hivatkozni, hogy valakit nem érünk el, vagy teóriákat sem alkothatunk arról, hogy mit művelnek az otthon hagyott háziállataink. Ma már egy rakat kamerás rendszer adott a szemmel tartásukhoz, olyan azonban még nem nagyon volt, ami nasit dobál és lézerrel mozgatja át az unatkozó állatokat.

A Petcube Bites és Petcube Play ugyanazokat az alapfunkciókat tudják. Full HD-ban figyeli a lakást egy nagy látószögű kamerával, rajta keresztül dumálhatunk a kedvenceinkkel, de az ő hangjuk is hallható, ami biztos sok lelkiismeret furdalással küzdő gazdinak lehet megváltás. A kamera éjjellátó funkcióval is bír, sőt, még videókat is rögzít, amit a cég felhőjében tárolhatunk, ha azt szeretnénk.

A két kütyü közül a méretesebb (Bites) abban tud többet a másiknál, hogy jutalomfalatokat adagol a kutyusnak vagy cicának. Ez ugyanúgy távolról, egy mobilos app segítségével megy, ahogy egyébként a többi funkció is. A Play nevű kivitel esetében egy lézer pointerrel lehet őrületbe kergetni a macskákat, ami szintén valós időben, a mobil kijelzőjén keresztül zajlik.

Petcube_nasi_kutya_kedvenc

Persze használhatók sima lakás monitorként is, hiszen mindkettő kapott mozgás- és hang érzékelőt. Ha pedig ennek ellenére valaki betörne a lakásba, akkor megdobálhatjuk nasival, hátha… A két elmés szerkezet a Kickstarter oldalon tűnt fel, a készítők 200 ezer dollárt szeretnének összekalapozni az érdeklődőktől, amiből 50 ezer már meg is van. A Play ára 119, a Bites 149 dollártól indul, de érdemes sietni, mert később jóval drágábbak lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik