Tech

Mutatunk pár játékot, lehidalsz, hogy mi a közös bennük!

Mutatunk pár olyan játékot, amiket szinte biztosan ismersz, aztán mondjuk a csattanót. Készülj, hogy mindjárt nagyon öregnek érzed magad!

Ezek megvoltak, ugye? Azon sem lepődnénk meg, ha ma is tolnád őket!

Red Alert

Enstein visszamegy az időben, megöli Hitlert, jönnek a ruszkik! A legendás Command and Conquer még legendásabb folytatása azóta is kultusz tárgya.

Super Mario 64

Mario 3D-ben?! Micsoda baromság! – gondolták millióan. Aztán megjelent és azóta is hivatkozási alap.

Resident Evil

Rettenetes párbeszédek, rossz értelemben hátborzongató színészi játék – de pontosan tudjuk, hogy bekakiltál, amikor a zombikutyák beugrottak az ablakon!

Duke Nukem 3D

“Your face, your ass – what’s the difference?” A nárcisztikus izomkolosszus térdig gázol az idegenek vérében, kivéve, amikor jattot ad a sztrippereknek. “Hail to the king, baby!”

Quake

Tudjuk, hogy nem hitted el, hogy ilyen látvány létezhet, tudjuk, hogy pontosan emlékszel, milyen érzés volt először elindítani, és azt is tudjuk, hogy az első világ első pályáját még mindig végigjátszod csukott szemmel!

Diablo

Megszólal a gitár a tökéletes akció-szerepjáték elején, Tristram falujában, és neked végigfut a hátadon a hideg.

Warcraft 2

Ugye nem csak mi álmodtunk fát vágó orkokkal, mert annyit játszottunk minden idők talán legjobb valós idejű stratégiájával? (Azért csak talán, mert a harmadik rész lehet, hogy jobb nála.)

Tomb Raider

“Azt nézd, mekkora dudák! Várjál, engedj oda!” Ha férfi vagy, akkor talán egy kicsit szégyelled magad, hogy ráizgultál a mai szemmel sírnivalóan kevés sokszögből összerakott, felszínes, női Indiana Jonesra. Ne szégyelld magad, mind így voltunk ezzel.

Akkor jöhet a megfejtés?

Oké, kapaszkodj. A fenti játékok

mind 1996-ban, azaz 20 éve jelentek meg.

Mi szóltunk, hogy öregnek érzed majd magad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik