Tech

Bármit törhetetlenné tesz a szuper spray

A Line-X által készített anyagot még a Pentagon épületének védelmére is használják.

A műanyag egy kifejezetten sokoldalú anyag, de ha a törékeny tárgyak tökéletes védelmére gondolunk, nem biztos, hogy ez ugrik be elsőre. A Line-X nevű amerikai vállalat mégis a plasztikban, annak azonban egy speciális fajtájában találta meg a sikert, ez pedig a mindent törhetetlenné varázsoló spray.

Ütheted, vághatod

A poliuretán, illetve poliurea alapú készítmény elsődleges felhasználása talán nem annyira érdekes, bár kétségtelenül hasznos. A teherautók, haszongépjárművek külső borításának, lökhárítóinak, illetve a csomagtér védelmére használják. A felvitt anyag olyan ellenálló réteget alkot, ami megakadályozza a rakodás közbeni sérülések, horpadások kialakulását.

Ez így önmagában lehet, hogy nem emeli a pulzusszámot, kivéve, ha olyan hétköznapi tárgyakon is kipróbálja az ember, mint egy tojás, egy műanyag pohár vagy egy sárgadinnye. A Tech Insider munkatársai megkapták ezt a lehetőséget, az eredmény pedig alsó hangon is hihetetlen. A Line-X spray-vel kezelt tárgyak törhetetlenné váltak. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy a lefújt dinnyéből már valószínűleg senki sem fog falatozni, de valamit valamiért, ugye.

A Pentagon  is szereti

A szállítmányozó, fuvarozó ügyfélkörön kívül van egy másik jelentős partnere is a cégnek, ez pedig az Egyesült Államok kormánya. Kiderült ugyanis, hogy a spray tökéletesen használható épületek, kiemelten fontos terek védelmére is. A Line-X-szel kezelt falak ellenállnak a robbanásoknak, illetve repeszek kialakulása nélkül fogják fel a lövedékeket.

Figyelemreméltó képességek, de a bemutató videó alatt született kommentek még inkább azok: „Az Apple igazán befújhatná ezzel a Lightning kábeleit.” „Fogadjunk, hogy ez a spray beolvasztott Nokia részecskékből készült!”, végül az adekvát kérdés: „Mi történik akkor, ha egy bombát fújunk le vele?” És te mit kezelnél le vele?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik