Tech

Titkos pornó bújt meg az ősrégi számítógépen

Ki mondta, hogy egy 30 éves PC-n nem lehet poresz? Vagyis valami hasonló.

A pornó és az internet nagyjából olyan szorosan tartozik egymáshoz, mint a tengerparti nyaraláshoz a leégés, ám a nyolcvanas években még nem igazán volt úgy, hogy az ember kattintott néhányat, és már dőlt is befelé a csövön a végeláthatatlan mennyiségű testiség. Ám ettől függetlenül nem kellett tartózkodni az erotikus tartalmaktól, csak éppen kicsit más formában volt jelen.

Internetes fórumokon terjed most egy olyan történet, miszerint egy bizonyos wowbobwow nevű felhasználó szerzett magának egy olcsó, nyolcvanas évekből származó Macintosh SE-t, amit viszonylag gyorsan működésre tudott bírni, és vajon mit talált rajta? Persze, hogy fedetlen kebleket! Méghozzá játékos formában, de ne rohanjunk ennyire előre. Elsőre ugyanis az keltette fel a figyelmét, hogy volt egy American Online nevű mappa, amiben azonban nem volt semmilyen 18+ tartalom, sokkal inkább egy MacPlaymate nevű szoftver, ami egy interaktív erotikus játék. Az 1986-ban kiadott játékot Mike Saenz készítette, aki egyébként képregényekkel is foglalkozott.

mcplaymate

Akkoriban még nem igazán volt jellemző az elektronikus pornográfia, éppen ezért a MacPlaymet akár még hiánypótló alkotásnak is nevezhető, és azt a célt szolgálta, hogy a játékos kiélje titkos vágyait, mégpedig a Maxie nevű animált karakteren keresztül. Maxie nem épp prűd és konzervatív csajszi, van neki mindene, amire csak szükség lehet, sőt, akadtak a játékban olyan események is, amikor másokkal is szoros logikai kapcsolatba kerül.

Ám a legnagyobb gurítása mégis az volt a játéknak, hogy volt benne egy pánikgomb, amit megnyomva azonnal eltakarította a monitorról a pikáns tartalmat, ha esetleg illetéktelen valaki lepte volna meg a játékost. A MacPlaymate annyira népszerű volt, hogy érezhető mértékben tolta meg a Macintosh eladásokat, bár csak néhány százalékkal…de akkor is. A boldog békeidők, amikor nem HD-ben bámulták az emberek, hogy mások mit dzsúdóznak össze a full HD képernyőn, hanem pixelhalmokra gerjedtek…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik