Tech

Még ebben az évben bejelenthetik, hogy az ufók léteznek

Egyre izgatottabbak az ufóhívők szerte a világon. Úgy érzik, nagyon közel van a pillanat, amikor a világ egyik vezető személyisége, feltehetően az amerikai elnök előáll majd, és beismeri, hogy a földönkívüli lények köztünk élnek.

Sokan gondolják, hogy az Egyesült Államokban idén zajló elnökválasztás lehet az események katalizátora, és nem is ok nélkül. A demokrata jelölt, Hillary Clinton korábban megígérte: ha elnöknek választják, az idegenekhez kapcsolt minden ügy részleteit nyilvánosságra hozza, elsősorban tényfeltáró csapatot küld az 51-es körzetbe.

ufo

Mint köztudott: 1947 júliusának első hetében valami lezuhant egy új-mexikói farmra, Roswell mellett. Nem sokkal később a légierő bejelentette, hogy egy „repülő csészealj” roncsait találták meg. Aztán július 8-án Roger Ramey tábornok egy sajtótájékoztatón mégis azt mondta: szó sincs idegen űrhajóról, csak egy meteorológiai ballon zuhant le. Sokan ezt azóta is a világ legbénább fedősztorijának tartják.

A kételkedők most mégsem az 51-es körzet, hanem a brit fogadóirodák felé tekintenek. A bukmékerek ugyanis nemrég jelentősen változtattak az oddszaikon. Míg pár évvel ezelőtt ezer az egyhez eséllyel lehetett fogadni arra, hogy az év végéig megtörténik a nagy ufóbejelentés, ma már csak huszonöt az egyhez fizetnek, a megjátszható összeget ráadásul ötven fontban maximalizálták.

„Az elmúlt években rengeteg idegenekkel kapcsolatos fogadást kötöttek nálunk, de idén először komolyan aggódni kezdtünk” – nyilatkozta a Mirrornak az egyik legnagyobb fogadóiroda, William Hill szóvivője.

A bukikat valószínűleg az sem nyugtatta meg, amit Paul Hellyer, volt kanadai miniszterelnök-helyettes, és volt védelmi miniszter mondott a múlt héten. Azt állította, hogy annak idején valóban ufó zuhant le Roswellnél, csak az amerikai, és a kanadai kormány megállapodott, hogy inkább eltitkolják az esetet. Hellyer azt is kifejtette, hogy szerinte egy bankárokból, olajmágnásokból, nagyiparosokból, a hadseregből, és a hírszerző ügynökségekből álló „összeesküvés” áll az igazság elfedése mögött.

(Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik