Tech

Molotov-koktéllal, fegyverrel ment a Google ellen

Egy amerikai férfinak nem tetszett, hogy a Google megfigyeli, ezért a tettek mezejére lépett.

Van aki könnyebben fogadja el, hogy a Google minden lépésünket figyeli, akad, aki nehezebben lép túl ezen a helyzeten. A vállalat szolgáltatásai valóban rengeteg adatot gyűjtenek a felhasználókról, ami elsősorban annak az ára, hogy ezek legtöbbje ingyen vehető igénybe. A tiltakozás egyik lehetséges módja, hogy nem használjuk a Google termékeit, Raul Marillo Diaz azonban ennél sokkal extrémebben szállt szembe a céggel.

Az oaklandi férfit a napokban tartóztatták le, mert a Google biztonsági embereinek gyanússá vált az autója. Az elmúlt hat hétben több támadás is érte a vállalatot, amelyek során ugyanezt a gépjárművet rögzítették a biztonsági kamerák. Az első atrocitásra május 19-én került sor, amikor valaki Molotov-koktélokat dobott a Google Utcakép (Street View) felvételeket készítő, akkor éppen parkoló autóira.

google_onjaro_auto

A második incidens június 4-én történt, amikor egy eddig ismeretlen tettes lövéseket adott le a Google Mountain View-ban található központjára. A harmadikra június 10-én került sor: ekkor egy valaki egy vízipisztolyba töltött gyúlékony anyagot használva lobbantotta lángra a Google egyik önjáró autóját. Miután egyre világosabbá vált, hogy a bűnesetek egy autóhoz, illetve elkövetőhöz köthetők, a rendőrség megállította Diaz járművét, amiből egy csőbomba, valamint további lőfegyverek kerültek elő.

A hatóságok azóta közölték, hogy Diaz elismerte a támadásokat, amiket azzal magyarázott, hogy a „Google folyamatosan figyelte”. A férfit gyújtogatással vádolják, amiért akár 20 évi szabadságvesztésre és maximum 250 ezer dollár pénzbüntetés megfizetésére is ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik