Tech

Mostantól egy helyen látszik, mit tud rólunk a Google

A Google eddig is rengeteg dolgot tárolt rólunk, és ez valószínűleg eztán is így marad, de legalább könnyebben kereshetünk ezen adatok között.

Rengeteg ember használja a különböző – Google-höz köthető – szolgáltatásokat, kezdve a kereséstől, át a levelezésen, egészen a YouTube videók megtekintéséig, ami azt jelenti, hogy ezeken az oldalakon számtalan nyomot és adatot hagynak a napi aktivitásaikat illetően. 2015. júniusában a gigacég létrehozta a “My Account” nevű felületet, melyen lehetőség nyílt a személyes információk beállítására, ám ahhoz, hogy megnézzük, merre jártunk, és ott milyen nyomokat hagytunk, csak elég bonyolult utakon volt lehetőség.

Ám mostantól mindez megváltozik, köszönhetően a “My Activity” oldalnak, ami részletes információval szolgál mindenről, ami a Google-lel, és a hozzá köthető alkalmazásokkal kapcsolatos, legyen az keresés, videók, levelezés, egyszóval bármi. Az Android felhasználók számára mostantól az alant lévő képen látható felület jelenik majd meg, amennyiben visszanézik azt, hogy merre jártak, és mit csináltak.

my activities

Nem kell azonban egyesével átnyálazni, hogy mikor merre fordultunk meg, mert az eredmények kereshetőek, sőt, akár szűrhetünk is bizonyos feltételekre, hogy így jussunk biztos eredményre. Amennyiben pedig csak az aktuális napra vagyunk kíváncsiak, a Google készít egy summázást, melyben megnézhetjük, hogy milyen eszközről milyen aktivitások történtek. Ugyanakkor a jobb átláthatóság érdekében elkülönítve találjuk meg a tartalmakat úgy, ahogy itt is látható, tehát a böngészőt, a kereséseket, a YouTube-ot, és minden mást is külön kezel a My Activity.

my activitie2

További fontos lehetőség, hogy sokan vannak, akik szeretnék, ha kevesebb adat gyűlne róluk a Google rendszerében, és erre is lehetőség van némi finomhangolással, amit az Activity Controls alatt találnak meg, de azt azért ne higgyék ők sem, hogy így semmiféle nyomuk nem marad a világhálón. Mert ez a dolog nem így működik.

Hamarosan részletes útmutatóval is jelentkezünk, hogyan lehet a legjobban kihasználni, személyre szabni az új szolgáltatást, addig keresgéljen benne mindenki, és csodálkozzon el rajta nyugodtan, hogy vajon miért is keresett rá február huszadikán a kifestett körmű csirkelábra, és március hatodikán miért járt a torpemokustechno.com oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik