Tech

Nemsokára net nélkül is nézhető lesz a Netflix

A népszerű filmes szolgáltatás nemrég még úgy gondolta, semmi értelme az oflline elérhető tartalmaknak, de mostanra változott a véleménye.

A Netflix sokaknak a legjobb dolog, ami történhet az életben annak ellenére, hogy idehaza messze nem nyújtja azt a sorozatmennyiséget, amennyit nyújthatna, de ettől függetlenül mégis ígéretes a lehetőség, hogy online hozzá lehet férni a kedvencekhez.

A Netflix most az úgynevezett “download-and-go”, tehát “töltsd le és menj”, rendszeren dolgozik, ami nagyjából azt jelenti, hogy hiába nem vagyunk netközelben, a letöltött anyagokat simán megnézhetjük egy arra alkalmas eszközön. Habár így elsőre egészen természetesnek hangzik a dolog, valójában olyan tulajdonságról van szó, amit még nem erősített meg maga a Netflix, ellenben a Penthera (mobilvideós cég), és a Frost & Sullivan úgy beszélnek róla, mint nyílt titok.

netflix_3

Tekintve, hogy az Amazon és a Comcast már egy ideje nyújt hasonló szolgáltatást, logikus lenne a Netflix részéről, hogy rohamléptekkel taposson a többiek után, de érdemes emlékeinkbe idézni, hogy szeptemberben még a cég egyik fejese, Neil Hunt azt mondta, különösebben nem hatja meg őket az offline filmnézés lehetősége. Sőt, akkoriban úgy nyilatkozott, hogy az emberek számára nem jelent valós opciót a letöltés, ám úgy látszik, azóta változott az általános vélekedés a vállalatnál.

Ezt jelzi az is, hogy az elmúlt hónapban a vezérigazgató, Reed Hastings már úgy fogalmazott, nyitottnak kell lenni az offline videós modellre, bár azt is hozzátette, hogy nem lesz minden tartalom ilyen módon elérhető. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik