Tech

Jönnek a térbeli emojik Facebookra

Nem ez a világ legfontosabb fejlesztése, de ha már van, élvezzük. Vagy legalábbis élvezzék azok, akiknél van otthon virtuális valóság.

Vannak dolgok, amik nagyon fontosak az életben, és ezt tudjuk is róluk. Étel, ital, fedél, miegymás (de főleg a miegymás). Aztán vannak olyan dolgok is, melyeknek a hiányára csak akkor jövünk rá, amikor már vannak, és érezzük, hogy milyen rossz volt, amikor még nem voltak. Mint például a térbeli emojik.

A Facebook folyamatosan azon dolgozik, hogy mindig meglepje a felhasználókat valamilyen újdonsággal, így nemrég bejött a képbe a 360 fokos fotók és videók lehetősége, melyek egyébként is még viszonylag új dolognak számítanak, ezért amúgy is érdekli az embereket. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy ha már itt egy újdonság, akkor hozzá lehet kapcsolni még valamit, aminek talán örülne a nép. És így született vala a 360 fokos reakciók lehetősége.

emoji 360

Mindez arra megy ki, hogy aki a virtuális valóságban nézegeti a 360 fokos videókat, az a reakciókat ilyen módon is hozzáadhatja az adott anyaghoz. Mindebből tehát látszik, hogy nem olyan fejlesztéssel van dolgunk, ami mindenki számára adott, sokkal inkább egy szűkebb rétegnek szólnak a térbeli kis fugurák. Ugyanakkor ebből is látszik, hogy a Facebook nem csak az Oculus Rift felvásárlásával képzeli meghódítani a virtuális valóságot, hanem sok egyéb más dologgal is. És lássuk be, nem úgy hiányzott ez a funkció, mint egy pohár víz?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik