Tech

Látássérült vagy és pornót néznél? A PornHub megoldotta!

A szexvideók YouTube-jának nevezett szolgáltató senkit sem fosztana meg az élvezettől.

Az egyik legnépszerűbb pornóvideós oldalra folyamatosan özönlenek a kérések azzal kapcsolatban, milyen újításokat kíván tőlük az istenadta nép, az üzemeltetők pedig szép sorjában teljesítik is a fontosabbakat. Nemrég 360 fokos, VR-szemüvegekre optimalizált módot vezettek be, most pedig olyan embertársainkra gondoltak, akik általában kiesnek a videók alapvető célközönségéből.

A PornHub mostantól külön kategóriát tart fent látássérültek számára is értelmezhető filmekből. Ez gyakorlatilag úgy működik, mint egy hangalámondásos videó a 80-as években – az eredeti hangsávot is hallani, csak valamennyire lehalkítva, miközben egy kellemes narrátorhang szóban is elmeséli, mi látható a képen.

A YouTube-ra feltett ismertető videó jól érzékelteti a dolgot (nyugalom, ez még nagyjából teljesen munkahely-biztos jeleneteket tartalmaz).

Érdekes mindenesetre belegondolni, milyen lehet így beleképzelni magunkat egy videó képi világába.

Most egy taxi hátsó ülését látjuk. Egy lány száll be, fekete hajú, sok sminkkel, a szép hajlatokkal megáldott teste egy szoros, kék ruhában látható…

Oké, ezt a részt még el tudjuk képzelni, de vajon mennyire komikus, vagy kínos az a rész, amikor már az akció történik?

Most beteszi. Kijjebb húzza. Megint beljebb megy. Most ki. Most be. Örül.

Első körben ötven videót narrált a szolgáltató, méghozzá azokat, amelyek az elmúlt időszakban a legnézettebbnek számítottak náluk, de a jövőben sokkal több film kap ilyen változatot. Egyébként lehet szidni vagy elítélni a szexvideós szolgáltatókat, de a PornHubnak nem ez az első karitatív cselekedete, gyűjtöttek már adományokat mellrák és hererák elleni küzdelemre, és akciót indítottak a családon belüli erőszak fontosságának hangsúlyozására is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik