Tech

Megjósolta Muhammad Ali és Prince halálát egy férfi

Kár, hogy nem jóstehetség, csak egy csaló gazember.

Pablo Reyes több százezer embert vert át. Egyetlen Facebook-bejegyzéssel.

A poszt pillanatnyilag 144 ezer Like-nál, és több mint 205 ezer megosztásnál jár. Most már bizonyára mindenki nagyon kíváncsi a szövegére, úgyhogy íme:

„Lehet, hogy bolondnak fogtok gondolni, de 2016-ban Hillary Clinton lesz az első női elnök, a világ megőrül egy gorilla halála miatt, meg fog halni Prince, Muhammad Ali és Kimbo Slice, valamint Donald Trump is. Az Egyesül Államok túlesik az eddigi legdurvább tömegmészárláson… Nem akarok senkit ijesztgetni, de meg fogjátok jegyezni a nevemet.”

A bejegyzés 2015. december 27-i keltezésű.

Legalábbis ezt hitte el mindenki, és ezért vette be ez a pár százezer hiszékeny úr és hölgy, hogy Pablo Reyes akkora jóstehetség, mint három Nostradamus.

A probléma csak az, hogy a poszt valójában idén június 12-én íródott.

Két – rettentő egyszerű – módszerrel is lehet ilyen csibészséget csinálni: ha átszerkesztjük egy korábbi (tetszőleges szövegű) bejegyzés szövegét; vagy ha megírunk egy új posztot, és egyszerűen átidőzítjük, mintha régebben írtuk volna. Ennyi.

Reyes egyébként nem újonc az átverésiparban: a BuzzFeed kiderítette, hogy az úriember korábban egy kamuhíreket gyártó oldalnál dolgozott.

Azért bennünk felmerült még egy kérdés: Donald Trump halála vajon miért került a posztba?

Facebook
Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik